Sådan finder du den billigste elaftale
Hvor får du den billigste el? Det kan være svært at navigere i de mange elselskaber, forskellige priser og gebyrer. Få hjælp her.
I Danmark koster en kWh (kilowatt-time) grundlæggende det samme.
Når elselskaberne i Danmark køber den el, som de sælger til dig, gør de enten selv eller via en mellemhandler, på den nordiske elbørs, der hedder Nord Pool. Her svinger prisen fra time til time i takt med udbud og efterspørgsel. Den pris, selskaberne indkøber strøm til, benævnes ofte som spotprisen eller indkøbsprisen, som er prisen uden afgifter, tariffer eller andre omkostninger. Denne pris er ens for alle selskaber.
Men det er langt fra den elpris, som du betaler som forbruger. Det koster nemlig penge at være kunde hos et elselskab, og derudover betaler du også for transport af strømmen samt forskellige afgifter til staten.
Her får du hjælp til at finde den billigste elaftale.
Det skal du vide, når du skal finde den billigste elaftale
Har du en variabel elprisaftale, er der elementer af din elregning, der er ens uanset hvilket selskab, du er kunde i. Det gælder:
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Du kan have penge til gode hos et af disse 4 elselskaber
En række elselskaber får kritik af Forsyningstilsynet, fordi de i strid med lovgivningen ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Se, om du kan have penge til gode.
Nettariffer: Det betyder transportpriser på strøm for din samlede elpris
En vigtig del af den samlede pris, du betaler for strøm, er prisen for transporten af el til din bolig – de såkaldte nettariffer og systemtariffer.
Udnyt de svingende elpriser og spar penge
Elpriserne svinger op og ned, også i løbet af døgnet. Der er penge at spare ved at vælge en timebaseret aftale med elselskabet og lade elbilen op og sætte tørretumbleren i gang, når elpriserne er lavest.