Husk disse forsikringer, hvis du kører på bilferie til udlandet
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Bilferie: Husk forsikringen, hvis du kører til udlandet

Du skal have styr på forsikringen, når du kører på ferie i udlandet. Selv om du er dækket af vejhjælp i Danmark, er du ikke nødvendigvis dækket i udlandet. Læs med her.

Foto: Getty Images · 3. februar 2023
Mand i på bilferie i udlandet med en bil, der er brudt sammen

Bilferien kan hurtigt blive ødelagt, hvis din bil går i stykker, eller du kommer ud for et uheld undervejs. Der er to forsikringer, du skal have styr på, før du rejser:

  • Ansvarsforsikring: Lovpligtig (det grønne kort)

  • Kaskoforsikring: Sikrer hos de fleste selskaber, at du kan få velhjælp i udlandet, hvis du får brug for det (det røde kort)

Undgå dyre overraskelser på bilferien - få styr på dine forsikringer, før du rejser her.

Ansvarsforsikringen dækker også i udlandet

Din ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skader på eksempelvis en anden bil og dens fører. 

Ansvarsforsikring er lovpligtigt i EU. Den ansvarsforsikring, du har som en del af din bilforsikring, gælder i alle EU-lande.

I de fleste lande er din nummerplade nok til at bevise, at du har en ansvarsforsikring. Men i nogle enkelte lande udenfor EU skal du have et grønt kort som bevis på, at din bil er ansvarsforsikret.

Du får det grønne kort af dit forsikringsselskab.

Vejhjælp: Få det i kaskoforsikringen eller som separat abonnement

Går bilen i stykker på ferien, kan du få vejhjælp.

Vejhjælp i udlandet er en del af din kaskoforsikring, hvis du er forsikret hos et forsikringsselskab, der er medlem af Rødt Kort-ordningen hos SOS International.

Ikke alle forsikringsselskaber er med i Rødt Kort-ordningen så tjek, om dit forsikringsselskab er medlem af ordningen, før du rejser.

Rødt Kort-ordningen giver dig vejhjælp i Europa og i en række andre lande som for eksempel Israel og Tunesien. På SOS Internationals hjemmeside kan du se, om dit ferieland er dækket af Rødt Kort-ordningen.

Rødt Kort-ordningen dækker blandt andet vejhjælp, bugsering og hjemtransport. Men ordningen dækker ikke alt. For eksempel er tolkebistand og fastkørsel i sne ikke dækket.

Har du ikke en kaskoforsikring, kan du ikke få hjælp gennem Rødt Kort-ordningen. Du kan derimod købe vejhjælp i udlandet separat.

Registreringsattest

Når du kører på bilferie, skal du også huske din registreringsattest. Du skal tage den originale udgave med - her er en kopi ikke nok.

De nye registreringsattester består af en del I og en del II. Det er del I, du skal tage med. Hvis din attest er fra før den 5.12.2005, skal du dog have hele din attest med dig på ferie.