Bilferie: Husk forsikringen, hvis du kører til udlandet Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Bilferie Husk forsikringen, hvis du kører til udlandet

Du skal have styr på forsikringen, når du kører på ferie i udlandet. Selv om du er dækket af vejhjælp i Danmark, er du ikke nødvendigvis dækket i udlandet. Læs med her.

Lindi Elisabeth Winkel · Foto: Getty Images · 7. februar 2022
Mand i på bilferie i udlandet med en bil, der er brudt sammen

Bilferien kan hurtigt blive ødelagt, hvis din bil går i stykker, eller du kommer ud for et uheld undervejs. Der er to forsikringer, du skal have styr på, før du rejser:

  • Ansvarsforsikring – lovpligtig (det grønne kort)

  • Kaskoforsikring – sikrer hos de fleste selskaber, at du kan få velhjælp i udlandet, hvis du får brug for det (det røde kort)

Undgå dyre overraskelser på bilferien - få styr på dine forsikringer, før du rejser.

Ansvarsforsikringen dækker også i udlandet

Din ansvarsforsikring dækker, hvis du kommer til at lave skader på eksempelvis en anden bil og dens fører. 

Ansvarsforsikring er lovpligtigt i EU. Den ansvarsforsikring, du har som en del af din bilforsikring, gælder i alle EU-lande.

I de fleste lande er din nummerplade nok til at bevise, at du har en ansvarsforsikring. Men i nogle enkelte lande udenfor EU skal du have et grønt kort som bevis på, at din bil er ansvarsforsikret.

Du får det grønne kort af dit forsikringsselskab.

Vejhjælp: Få det i kaskoforsikringen eller som separat abonnement

Går bilen i stykker på ferien, kan du få vejhjælp.

Vejhjælp i udlandet er en del af din kaskoforsikring, hvis du er forsikret hos et forsikringsselskab, der er medlem af Rødt Kort-ordningen hos SOS International.

Ikke alle forsikringsselskaber er med i Rødt Kort-ordningen så tjek, om dit forsikringsselskab er medlem af ordningen, før du rejser ud.

Rødt Kort-ordningen giver dig vejhjælp i Europa og i en række andre lande som for eksempel Israel og Tunesien. På SOS Internationals hjemmeside kan du se, om dit ferieland er dækket af Rødt Kort-ordningen.

Rødt Kort-ordningen dækker blandt andet vejhjælp, bugsering og hjemtransport. Men ordningen dækker ikke alt. For eksempel er tolkebistand og fastkørsel i sne ikke dækket.

Har du ikke en kaskoforsikring, kan du ikke få hjælp gennem Rødt Kort-ordningen. Du kan derimod købe vejhjælp i udlandet separat.

Registreringsattest

Når du kører på bilferie, skal du også huske din registreringsattest. Du skal tage den originale udgave med - her er en kopi ikke nok. De nye registreringsattester består af en del I og en del II. Det er del I, du skal tage med. Hvis din attest er fra før den 5.12.2005, skal du dog have hele din attest med dig på ferie.