I disse banker får du billigste boliglån🏡
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her får du de billigste boliglån

Flere banker har sænket renten på boliglån til dig, der skal købe en bolig, og ’det dyre banklån’ er lige nu relativt billigt i nogle banker, viser vores test. Se, hvor du kan finde det bedste og billigste boliglån.

Lindi Winkel og Dennis Tofting Andersen · Foto: Getty Images · 21. juni 2024
Baby i flyttekasse

Skal du købe et hus eller en ejerlejlighed, kan du låne 80 procent af købsprisen i realkreditinstituttet. Fem procent skal du selv have klar til at lægge på bordet, mens de resterende 15 procent kan lånes i banken med et såkaldt boliglån eller boligkøbslån, som de også kaldes i nogle banker. 

Vi har testet, hvad et boliglån koster dig i 14 pengeinstitutter.

Vi har testet boliglån fra disse banker

 • Arbejdernes Landsbank
 • Danske Bank
 • Jyske Bank
 • Lån og Spar Bank
 • Middelfart Sparekasse
 • Nordea
 • Nykredit
 • Ringkjøbing Landbobank
 • Spar Nord
 • Sparekassen Danmark
 • Sparekassen Kronjylland
 • Sparekassen Sjælland-Fyn
 • Sydbank 
 • Vestjysk Bank

Testens hovedkonklusioner

 • Testen viser, at ÅOP på boliglån på nuværende tidspunkt er lavere end på flere af realkreditinstitutternes F-kort-lån. I øjeblikket kan boliglånet altså vise sig at være billigere end realkreditlånet. Dette er dog et øjebliksbillede og kan ændre sig igen.
 • Testen viser også, at der er stor forskel på, hvilket rentespænd bankerne opererer med – en forskel helt fra 0 procent til 7,7 procent fra laveste ÅOP til højeste ÅOP. Du skal være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at du vil kunne opnå den laveste rente i bankens rentespænd.
Se hele testen af boliglån her

Boligkøbslån eller boliglån?

6 af de 14 pengeinstitutter i testen sælger to forskellige typer af boliglån: et til boligkøb og et andet til boliglån i din eksisterende ejerbolig. De øvrige banker tilbyder kun ét produkt: et boliglån, som kan bruges til at finansiere et boligkøb, men som du også kan bruge, hvis du vil optage et lån i din bolig for fx at renovere den.

Boligkøbslånet er et nyt produkt for bankerne, som har brugt låntypen til at tiltrække nye kunder. På den måde har de kunnet sætte renten ned på boligkøbslånet, som ofte er særlig interessant for førstegangskøbere, der typisk flytter hele deres bankforretning med, når de køber bolig, men samtidig har bankerne kunnet undgå at sænke renten i samme grad på det traditionelle boliglån.

To banker uden rentespænd på boliglånet

12 ud af de 14 banker i testen tilbyder boliglån inden for et rentespænd. Det vil sige, at den rente, du bliver tilbudt, skal ligge inden for fx 4,25 og 9,25, som det fx er tilfældet for Spar Nord. Hvor lige præcis din rente vil ende inden for det spænd, afhænger af, hvordan banken vurderer din kreditværdighed, og hvor god en kunde du er. 

To banker i testen af boliglån tilbyder alle kunder den samme rente. Det gælder Nykredit og Arbejdernes Landsbank. Det kan være en fordel for dig at vælge en bank, der ikke differentierer mellem kunderne, hvis du ikke er god til at forhandle dig til en lav rente hos din bankrådgiver, eller hvis du ved, at du som kundetype ikke vil kvalificere dig til den laveste rente hos en af de banker, der har et rentespænd.

Få procenter har stor betydning for din boligøkonomi

Selvom renteforskellene i testen af boliglån umiddelbart kan se små ud, kan de få stor betydning på den lange bane. Hvis du fx tager det boliglån, som testen tager udgangspunkt i, på 500.000 kroner og ser på, hvor meget du skal betale på det lån over en 30-årig periode, vil en rente, der er bare 0,5 procent højere, betyde, at du skal betale cirka 54.000 kroner mere tilbage (forudsat at begge lån har de samme etableringsomkostninger).

Derfor skal du gå efter at få den laveste mulige rente og huske på, at renten altid er til forhandling i de banker, der arbejder med rentespænd. 

Hvis du allerede har et boliglån, kan du med fordel benytte de faldende renter og vores test af boliglån som anledning til at prikke din bankrådgiver på skulderen og forhandle om renten.

Dette boliglån er billigst 

Testen af boliglån viser, at nogle banker lige nu tilbyder boliglån eller boligkøbslån med bemærkelsesværdigt lave renter.

Det boliglån og den bank, som tildeles Bedst i Test, får testens klart højeste bedømmelse.

Vil du se, hvilke boliglån er de billigste?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?