Sådan kan du få et billigere boliglån i din bank
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Sådan kan du få et billigere boliglån i din bank

Bankerne i Danmark kappes om at sænke renter på boliglån, så de kan lokke nye kunder i butikken, mens mange eksisterende kunder ingen fordel får af de lavere renter. Har du allerede et boliglån, er det derfor nu, du skal forhandle med din bank. Få hjælp her.

Lindi Winkel · Foto: Getty Images · 21. juni 2024
Kvinde kigger på computer

Skal du købe et hus eller en lejlighed, kan du låne op til 80 procent af boligens pris i realkreditinstituttet. Du skal selv kunne lægge fem procent i udbetaling, og de resterende 15 procent kan du låne i banken i form af et boliglån. 

Og boliglånet til boligkøb er blevet billigere, for i den seneste tid har særligt de store banker på skift sænket renten på den type lån.

Boliglån giver nye kunder i banken

Det er da også et lån, som kan rykke på tingene for bankerne. For når du skal købe fx et hus og tager et boliglån, får banken pant i din bolig. Det gør lånet til en relativ sikker forretning for bankerne. 

Og da det samtidig er et lån, som er relevant for mange førstegangskøbere, som ofte vil flytte hele deres bankforretning sammen med banklånet, er det et attraktivt lån for bankerne at konkurrere om. Den slags kan give nye og flere kunder i butikken, og det er – sammen med det generelt faldende renteniveau – derfor vi lige nu ser, at flere banker sætter renten på boliglånet ned. 

Nye renter til loyale kunder i banken

Du skal ikke regne med, at din bank, selvom du har været kunde i flere år og måske endda har hele din bankforretning samlet i din bank, automatisk skruer ned for din rente, hvis du allerede har et boliglån hos dem.  

Brug derfor anledningen til at kontakte din bank og forhandle om renten på dit boliglån. 
Hvis du er en god kunde og fx har et lån af en vis størrelse og eventuelt også andre dele af dine privatøkonomi i banken og betaler til tiden, så vil du stå stærkt i en forhandling. Vi har formuleret en tekst, som du kan tage udgangspunkt i, når du kontakter din bank for at bede om en bedre pris på dit boliglån.

Hvis banken ikke er til at forhandle med, kan du med fordel få et tilbud fra en eller to andre banker.

Tekst, du kan bruge, når du kontakter din bank for at forhandle om renten på dit boliglån

Kære [navnet på din bankrådgiver eller anden kontaktperson i banken]

Jeg skriver til jer vedrørende det boliglån, som jeg har i jeres bank.

Jeg har med stor interesse læst nyheder om, at [din bank] har sænket renten på boliglån for nye kunder. Til min skuffelse har jeg bemærket, at denne rentenedsættelse ikke er blevet anvendt på mit eksisterende lån.

Hvad kan du skrive til banken?

Få vores bud på en tekst, du kan bruge, hvis du forhandle med din bank om renten på et eksisterende boliglån.

Er du allerede medlem, så log ind for at se teksten. Er du endnu ikke medlem? Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?