Her finder du det bedste og billigste forbrugslån
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her finder du det bedste og billigste forbrugslån

Skal du låne penge til forbrug? Vi har testet forbrugslån - se her, hvilken udbyder tilbyder det bedste og billigste lån.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 17. november 2022
Par kigger på køkken

Forbrugslånet skiller sig ud fra et billån eller et boliglån, ved at der ikke stilles noget pant eller nogen sikkerhed i lånet. Derfor er et forbrugslån også typisk et ret dyrt lån sammenlignet med de andre låntyper. 

Forbrugslånet tages ofte i forbindelse med køb af et konkret produkt, som når du køber en telefon eller computer på afbetaling, men forbrugslånet kan også tages, hvor du får det lånte beløb overført til din konto, og du kan bruge pengene, som du vil. 

Et forbrugslån kan være en både fornuftig og nødvendig måde for mange forbrugere at købe ting. Har man en økonomi, der typisk går i nul ved månedens udgang, kan det være svært at finde et større beløb til fx elektronik eller nye møbler. 

Forbrugerrådet Tænk har testet 23 forbrugslån hos udbydere, som både tæller almindelige banker og forskellige lånevirksomheder, og der er store prisforskelle på lånene. 

Pas på etableringsomkostninger

Prisen på et forbrugslån består af renter, etableringsomkostninger og eventuelle gebyrer. Dette regnes sammen og ses samlet som årlige omkostninger i procent - forkortet ÅOP. Det er meget vigtigt, at du sammenligner ÅOP, når du sammenligner lån, og ikke nøjes med at kigge på renten. 

Nogle lån i testen har en forholdsvis lav rente, men tager til gengæld meget høje etableringsomkostninger. Typisk vil den type lån markedsføre sig med den lave rente, mens de høje etableringsomkostninger kun står skrevet meget små i en lang tekst med detaljer om lånet. 

Renter kan du trække fra i skat, men ikke etableringsomkostninger. Har to lån den samme ÅOP, vil du derfor hellere have det lån, som har en høj rente, men lave eller ingen etableringsomkostninger, frem for det lån, som har lav rente men høje etableringsomkostninger. 

Ser du på ÅOP kan du nemt og hurtigt sammenligne forbrugslån med samme beløb og løbetid og se, hvor du får det billigste lån.

Vi har testet en lån 40.000 kroner med en løbetid på fem år. 

Her er det bedste forbrugslån

Et forbrugslån i testen skiller sig ud ved at have en fornuftig variabel rente og ikke at have et rentespænd. Det betyder, at alle kunder får den samme rente.

Skal du låne penge til forbrug? 

Se, hvor du finder det bedste og billigste forbrugslån. 

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?