Derfor koster benzinen det samme på alle tanke Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Derfor koster benzinen det samme på alle tankstationer

Forbrugere oplever, at benzinpriserne ikke bare er høje på landets tankstationer - de er også påfaldende ens. Men betyder det, at selskaberne har aftalt priser?

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 4. juli 2022
Mand tanker benzin

I Forbrugerrådet Tænk får vi en del henvendelser fra forbrugere, der undrer sig over, at benzinpriserne er ens på tankstationerne landet over.

Billedet er typisk, at benzinen koster det samme på alle de bemandede tanke som Shell, Circle K, OK og Q8 og koster ti øre mindre på de ubemandede tanke som Ingo og Go’on. 

“Frustrationen stiger, når man som bilist ser benzinpriser, der nærmer sig 20 kroner literen, og prisen er den samme uanset hvilken tankstation, man kører forbi. Især når mange bilister har været vant til, at det ellers altid har været muligt at finde en tank, hvor prisen var lavere,” siger cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen. 

Ingen interesse i at konkurrere på prisen

Konklusionen fra styrelsen hverken overrasker eller forundrer Morten Bruun Pedersen, for hvis benzinselskaberne ikke er interesseret i at konkurrere på priserne, er det meget nemt for dem at holde øje med hinanden og konstant tilpasse sig hinandens priser. 

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?