Derfor koster benzinen det samme på alle tanke
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Derfor koster benzinen det samme på alle tankstationer

Forbrugere oplever, at benzinpriserne ikke bare er høje på landets tankstationer - de er også påfaldende ens. Men betyder det, at selskaberne har aftalt priser?

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 4. juli 2022
Mand tanker benzin

I Forbrugerrådet Tænk får vi en del henvendelser fra forbrugere, der undrer sig over, at benzinpriserne er ens på tankstationerne landet over.

Billedet er typisk, at benzinen koster det samme på alle de bemandede tanke som Shell, Circle K, OK og Q8 og koster ti øre mindre på de ubemandede tanke som Ingo og Go’on. 

“Frustrationen stiger, når man som bilist ser benzinpriser, der nærmer sig 20 kroner literen, og prisen er den samme uanset hvilken tankstation, man kører forbi. Især når mange bilister har været vant til, at det ellers altid har været muligt at finde en tank, hvor prisen var lavere,” siger cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen. 

Undersøgt af myndighederne 

Tidligere på året undersøgte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, om benzinselskaberne kører aftalt spil om priserne på benzin. Med en dommerkendelse har styrelsen undersøgt dokumenter hos benzinselskaberne i en kontrolundersøgelse og er kommet frem til, at der ikke er tale om aftalte priser. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?