Det skal du vide, inden du sætter dine penge ind på en opsparingskonto
Sætter du dine penge på en opsparingskonto kan du få en højere rente, men du skal være opmærksom på bl.a. binding og gebyrer.

Sætter du dine penge på en almindelig bankkonto, vil din opsparing miste værdi i takt med inflationen. Skal din opsparing holde værdien – eller vokse – skal den altså give et afkast.
For at få et afkast, kan du vælge at investere i aktier og obligationer, men med den type investeringer følger altid en risiko for, at du kan miste nogle af dine penge hvis kurserne falder og du er nødt til at sælge.
Hvis du ikke har mod på at investere, kan du sætte pengene på en opsparingskonto. Her vil du få en højere rente end på den almindelige bankkonto, og du vil kunne få fat i dine penge, hvis du får brug for dem, uden at skulle sælge eventuelle værdipapirer på et uhensigtsmæssigt tidspunkt.
Her får du svar på:
- Er en opsparingskonto en god ide?
- Skal du binde din opsparing i en periode for at få en højere rente?
- Er der nogen risiko forbundet med en højrentekonto?
- Skal du vælge fast eller variabel rente?
- Hvor finder du en opsparingskonto med en bedre rente?
Skal du oprette en opsparingskonto?
Er du ved at opbygge en opsparing og skal du bruge pengene indenfor en kort tidshorisont eller måske først om et par år? Så findes der forskellige type opsparingskonti, der kunne være en god ide for dig.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Spar penge i hverdagen: Her er vores bedste sparetips
Priserne stiger på alt fra dagligvarer til el, og du har måske brug for at kigge budgettet igennem. Disse overvejelser og ændringer i dine vaner kan give dig en sundere økonomi og spare dig penge.

Sådan udregner du dit rådighedsbeløb
Når du har et passende rådighedsbeløb, er din økonomi sund. Men hvor mange penge har du egentlig brug for til mad, tøj og fornøjelser? Få hjælp her.

Det skal du vide, inden du tager et forbrugslån
Forbrugslån kan være dyre – men nødvendige. Derfor er det vigtigt, at du kigger på de rigtige tal, så du får det bedst mulige lån.