Så meget koster det dig, hvis du vil samle dine klatpensioner
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Undersøgelse: Det kan koste dig dyrt, hvis du vil samle dine klatpensioner

I yderste konsekvens kan høje omkostninger være med til, at færre får samlet deres klatpensioner og derfor ender med at have færre penge til rådighed, når de går på pension, mener cheføkonom.

Morten Steiniche og Emil Rosager Schaarup · Foto: Getty Images · 25. juni 2024
Kvinde med lommeregner

Hvis du i løbet af dit arbejdsliv har skiftet job flere gange, har du måske også flere små pensionsopsparinger fra forskellige jobs stående i forskellige pensionsselskaber, og de mange såkaldte klatpensioner kan være et problem.

”Du betaler omkostninger for hver pension, du har stående, også selvom det er en hvilende ordning. Og hvis du fx betaler 1.000 kroner årligt i gebyrer for en pension på 20.000 kroner, så risikerer du med tiden, at omkostningerne æder din pensionsopsparing op. Derfor kan det i mange tilfælde være en fordel at samle dine pensioner i én opsparing,” forklarer cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen.

Priser fra 0 til over 2.000 kr. for samme ydelse

Men i mange selskaber kan det være en dyr affære at flytte sin pensionsopsparing; faktisk kan det koste helt op til 2.170 kroner ifølge en prisgennemgang, som Forbrugerrådet Tænk har lavet. Undersøgelsens resultater kommer bag på cheføkonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet Tænk:

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?