Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Udsalg: Sådan undgår du at blive snydt

Tilbud og kup kan snyde, når udsalget bliver skudt i gang. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, inden du falder for de lave priser.
Af Mette Andrea Boesgaard
14. December 2018
Undgå at blive snydt på udsalg
Foto: Getty Images

Udsalg: Sådan gør du et godt køb

Fladskærme, smartphones, vaskemaskiner, tørretumblere, tøj, køkkengrej, møbler og meget andet kan du få billigt, når der er udsalg.

Prisen er dog langt fra det eneste, du skal se på, når du køber et nyt produkt. Mange andre faktorer spiller ind.

Undgå at blive snydt med disse gode råd.

Find de bedste køb med Forbrugerrådet Tænks test

Har du brug for udsalgskøbet?

Vaskemaskinen, sofaen eller trøjen kan være virkelig billig på udsalg - men har du egentlig brug for udskifte eller købe nyt, bare fordi du ser et godt tilbud?

Store rabatter og gode tilbud kan let friste dig til at købe noget, du måske ikke havde brug for. Men pengene er spildt, hvis du køber noget, du ikke har brug eller som du aldrig får det brugt – også selv om du gjorde et kup!

Afklar derfor med dig selv, inden besøget i butikken eller webshoppen, om du har behov for produktet.

Hvilken vare skal du vælge?

Er fladskærmen på tilbud er den rigtige for dig? Er der kapacitet nok på smartphonen på slagtilbud? Forbered dig på udsalget ved at undersøge, hvilket produkt du skal købe.

Udsalg er en god måde for butikker til at rydde op i lagerene og komme af med mindre attraktive produkter. Før du køber, så tjek hvor gammel modellen er. Og hvis du køber elektronik eller hvidevarer, er de tekniske specifikationer så gode nok, til at produktet virker, som du ønsker det?

Forbrugerrådet Tænk tester hvert år masser af produkter fra smartphones til hårde hvidevarer. I vores test får du både konkrete råd til produkter og hjælp til at få afklaret, hvad dine behov er.

Se alle test fra Forbrugerrådet Tænk

Holder besparelsen?

Udsalg kan være hektisk. Og du mister nemt overblikket, når du bliver lokket med store rabatter - især hvis der er korte frister eller kun få varer til udsalgsprisen. Men er du på forhånd klar over, hvad du gerne vil købe, så hold øje med priserne.

Følg priserne på prissammenligningssites som edbpriser.dk og pricerunner.dk. Så kan du få en god fornemmelse for, om prisen på varen virkelig giver dig en besparelse. Du kan også tjekke, om varen er billigere andre steder.

Sådan tjekker du prisudviklingen online

Prisportaler: Vær kritisk, når du bruger dem

Besparelserne holder desværre heller ikke altid vand.

Tilbudspriser: Hvornår er prisen lovlig?

Har du returret på produktet?

Køber du varer online i Danmark og inden for EU, har du 14 dages fortrydelsesret. Husk dog, at det kan være dyrt og besværligt at sende store produkter som hårde hvidevarer, fladskærme og lignende retur.

I fysiske butikker har du ikke automatisk returret. Det kan butikkerne vælge at tilbyde som er service.

Tjek derfor hvad du har ret til, inden du køber, og sørg for at få skriftlig dokumentation. Læg også mærke til, hvad fristen er for at bruge din bytte- eller returret.

Byt varer købt online: Her er dine rettigheder

Byt varer købt i butikker: Her er dine rettigheder

Varer med fejl kan byttes

Fejl ved varen har intet at gøre med fortrydelses- eller bytteret. Hvis der er fejl ved varen, kan du få varen byttet, repareret eller pengene tilbage, afhængig af situationen.

Husk din bon, og sørg for at opbevare den sikkert i mindst 2 år.

Reklamationsretten gælder også ved tilbud

Få mere rådgivning om dine rettigheder her