Her er de bedste og billigste ulykkesforsikringer
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Ulykkesforsikringer: Her er de bedste og billigste

Pris og kvalitet følges ikke ad, når det kommer til ulykkesforsikringer, viser vores test. Se, hvor du kan forsikre dig mod ulykker til den bedste pris.

Lindi Winkel og Emil Rosager Schaarup · Foto: Getty Images · 27. november 2023
Mor og to drenge skal ud og cykle

Når ulykken sker, kan det være rart på kort sigt at få en kontant kompensation for skaden. Og det er det ulykkesforsikringen gør.

Den giver dig et engangsbeløb udbetalt ved en pludselig opstået skade, ligesom forsikringen også typisk vil dække en række behandlingsudgifter til eksempelvis kiropraktik og fysioterapi.

Sådan har vi testet ulykkesforsikringer

Vi har testet ulykkesforsikringer fra 15 forsikringsselskaber - fx Tryg, Alka, Pensam, Lærestandens Brandforsikring og Alm. Brand. Vi har testet:

  • Hvor godt ulykkesforsikringerne dækker
  • Hvor tilfredse andre kunder er med forsikringen og forsikringsselskabet.
  • Prisen på ulykkesforsikringen.

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

Ulykkesforsikringen er modsat fx indboforsikring og husforsikring ikke en af de forsikringer, Forbrugerrådet Tænk som udgangspunkt anbefaler alle forbrugere at have. Du er automatisk sikret akut lægehjælp i Danmark, og vil også ofte få betalt opfølgende hjælp.

Men der er områder, hvor du selv står med regningen, hvor ulykkesforsikringen kan hjælpe. Det gælder fx mange skader på dine tænder. Og kommer du ud for en alvorlig ulykke, kan det være en hjælp at få et kontantbeløb udbetalt, selv om du får behandling i det offentlige sundhedssystem.

Prisen for en ulykkesforsikring

Om ulykkesforsikringen er relevant for dig afhænger i høj grad af din økonomi. Hvis en større tandlægeregning fx er problematisk, kan det være en vigtig hjælp at have en ulykkesforsikring.

Det er med ulykkesforsikringen som med de fleste andre forsikringer: Det er altid lidt et gamble at købe en forsikring, for når forsikringsselskaberne tjener godt med penge, så er det, fordi de udbetaler færre penge, end forbrugerne indbetaler til dem.

Vores test af ulykkesforsikringer viser, at ulykkesforsikringer typisk koster mellem 1.500-3.000 kroner årligt alt efter alder, profession og selskab. Over et voksent liv på 50 år bliver det hurtigt over 100.000 kroner.

Vigtigt: Dækker ikke nedsat erhvervsevne

Ulykkesforsikringen dækker ikke ménskader som følge af sygdom eller nedslidning over længere tid. Ulykkesforsikringen giver heller ikke en løbende udbetaling, hvis du mister din erhvervsevne som resultatet af en ulykke. Enkelte selskaber er dog begyndt at tilbyde tilvalg til ulykkesforsikringen, som dækker sygdom. Dvs. hvor du vil få en engangsudbetaling, hvis du får visse sygdomme.  

Selv om det kan lyde som store beløb, du får udbetalt ved alvorlige skader, så er det aldrig noget, der kan erstatte de penge, som du kunne have tjent over mange år. Bliver du syg eller får du skader pga. nedslidning over tid, er det forsikringen mod tab af erhvervsevne, du i mange tilfælde vil være dækket af. Den har du typisk via dit pensionsselskab.

Ulykkesforsikringer: Her får du den bedste dækning til den bedste pris

Vi har testet ulykkesforsikringer hos 15 forskellige forsikringsselskaber. Vores test viser, at pris og kvalitet ikke hænger sammen, når det gælder ulykkesforsikringer. Du kan altså ikke købe en dyr forsikring og regne med, at du får den bedst mulige dækning. 

Testen afslører også store prisforskelle – langt større en forskelle i dækningen kan tilsige. Er I en familie på fire, kan der fx i nogle tilfælde være over 5.000 kr. årligt at spare ved at vælge den rigtige ulykkesforsikring. Ofte vil det dog ikke være helt så ekstreme besparelser, du vil kunne opnå. Sammenligner vi prisen hos GF, som er et forsikringsselskab, der er åbent for alle, med gennemsnittet af prisen hos de øvrige åbne forsikringsselskaber, er forskellen på 1.108 kroner. Som enkeltperson vil besparelsen være noget mindre - typisk fra 200 til 500 kroner årligt.

De ulykkesforsikringer, der får Bedst i Test, er fra forsikringsselskaber, der gennemgående har lave priser, og som har fordelagtige forsikringsvilkår.

Hvilket forsikringsselskab har de billigste og bedste ulykkesforsikringer? 

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?