Her er de bedste og billigste husforsikringer til dit hjem
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de bedste og billigste husforsikringer

Se, hvilken husforsikring er billigst og bedst. Vi har testet forsikringer hos 15 forskellige selskaber, og testen viser, at du kan roligt kan gå efter den billige husforsikring.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 27. oktober 2022
huse i Danmark med Forbrugerrådet Tænks Bedst i Test logo

Er du husejer, kommer du næppe uden om at have en husforsikring, som blandt andet skal omfatte den meget væsentlige brandforsikring.

Når det kommer til de alvorlige og pludselige skader på huset såsom brand eller et træ, der vælter ned i dit hus, er du med stor sikkerhed dækket af din husforsikring. 

Test viser store prisforskelle på husforsikringer

Alle 15 forsikringsselskaber i testen har nemlig udmærkede husforsikringer. Ser man på bedømmelsen uden at kigge på prisen, svinger de samlede bedømmelser i procent fra 53 til 61 procent. En del af de forskelle ligger i, at vi også har kundetilfredshed og afgørelser i ankenævn med i den samlede bedømmelse. Ser vi alene på forsikringsbetingelserne, er forskellen på bedste og dårligste forsikringsselskab på kun tre procentpoint. 

Der er altså meget små forskelle på selve forsikringen, som du køber, og forskellene er så små, at de slet ikke kan forklare eller forsvare de ret store prisforskelle, der er på forsikringerne. 

Tilvalg er vigtige for din husforsikring

Det er meget forskelligt fra selskab til selskab, hvad der er med i standarddækningen, og du kan ikke gå ud fra, at der er andet end de mest basale dækninger inkluderet som standard. Derfor er det vigtigt, at du er særligt opmærksom på, at du foretager de rette tilvalg eller eventuelt også fravalg af dækninger. Fx vil skader forårsaget af skjule rør og ledninger være relevant for de fleste husejere, og derfor vigtigt at tilvælge. 

Vi har i testen derfor foretaget tilvalg i husforsikringerne, så alle forsikringer i testen har samme dækninger, for at kunne sammenligne prisen. 

Men du skal altså være meget opmærksom på, at fordi du i skemaet ser, at en husforsikring får en bedømmelse i ‘udvidet vand’, er det ikke ensbetydende med, at den dækning er med i standarddækningen hos den husforsikring. Det kan være, at vi har tilvalgt denne dækning i testen. 

Brug Forsikringsguiden

Du kan bruge Forsikringsguiden.dk til at sammenligne prisen på husforsikringerne, hvor du har foretaget de forskellige til- og fravalg af dækninger, som du ønsker. Når du har valgt en husforsikring, skal du huske at foretage de rette tilvalg på forsikringsselskabets hjemmeside, når du bestiller forsikringen. Her er det også en god ide at tjekke, at prisen stemmer overens med den pris, du fik præsenteret på Forsikringsguiden.

Vi har valgt at inkludere dækninger som ‘svamp og insekt’ og ‘udvidet vand’ i den husforsikring, vi tester, fordi det for de fleste husejere vil være væsentlige dækninger, som det er vigtigt at få med. Svamp og insekt-skader kan ramme de fleste huse, og det kan medføre store omkostninger, ligesom skader fra skjulte rør og kabler. 

Generelt er det en god ide at tjekke de fulde betingelser for den forsikring, du har valgt. Som udgangspunkt bør husejeransvar fx også være inkluderet i din husforsikring, så du er sikret, hvis nogen kommer til skade på grund af dit hus. Hvis der er noget, du undrer dig over i policen, bør du  henvende dig til forsikringsselskabet.

Mindre forskelle i husforsikringer kan få stor betydning

Selv om husforsikringerne overordnet dækker ens, er der mindre forskelle, som kan få stor betydning for dig. Er du fx i gang med en reparation eller ombygning af huset og har byggematerialer, som endnu ikke er monteret, er det ikke alle selskaber, der dækker tyveri eller hærværk af dette. Syv af selskaberne dækker skader på byggematerialer med forskellige erstatningsgrænser, mens otte selskaber ikke dækker. 

Alle selskaber dækker stormskader på dit hus, men nogle af selskaberne dækker stormskader på fx flagstang, stakitter, plankeværk og lignende, som ikke er opført på muret eller støbt sokkel, mens andre selskaber ikke medtager den slags i forsikringen. 

Det er derfor altid er en god ide at kigge nærmere på forsikringen – især hvis du har noget, som adskiller sig fra andre typiske huse. Det kan fx være et stort orangeri, en udendørs pool, en pavillion eller lignende.

Hvis du er usikker på vilkårerne, så tag fat i dit forsikringsselskab og hør nærmere til, hvordan du vil være dækket. 

De billige husforsikringer har god dækning

Prisen på en husforsikring varierer fra hus til hus og ikke mindst fra person til person. Faktisk falder prisen for husforsikringen typisk, jo ældre du bliver. Hos Alka er præmien på husforsikringen fx 40 procent lavere, hvis du er en husejer på 75 år, end hvis du er 25 år. 

Derfor har vi udregnet en gennemsnitspris ud fra ti fiktive kunder i forskellige aldre, med forskellige typer af huse beliggende forskellige steder i Danmark, og de priser, du ser i skemaet, er gennemsnittet for de ti fiktive forsikringskunder. 

Disse husforsikringer er bedst og billigst

Priserne i testen varierer fra 3.615 til 6.560 kroner uden samlerabat og fra 3.615 til 5.585 kroner med samlerabat, og det er ikke, fordi at de billigste selskaber har en dårligere dækning. Tre husforsikringer skiller sig ud i testen og får Bedst i Test. 

Se, hvilken husforsikring er både bedst og billigst

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?