Speed pedelecs kan blive farlige | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Elcykel: Speed pedelecs er hurtige, men kan blive farlige

Speed pedelecs er hurtige elcykler, som giver dig ekstra medvind på cykelstien. De kan køre 45 kilometer i timen, men det kræver, at du er forsigtig.

Mikkel William Nielsen · Foto: Jeppe Carlsen · 1. oktober 2018
Speed pedelecs elcykler

Super elcykler med 45 kilometer i timen

Elcykler gør det muligt at cykle op ad bakke uden at få sved på panden. Almindeligvis slår motoren fra, når du passerer 25 kilometer i timen. Vil du køre hurtigere, må du selv træde elcyklen frem uden motorhjælp.

En forsøgsordningen er blevet indført, hvor elcykler med motorhjælp op til 45 kilometer i timen blev tilladt på cykelstierne.

Speed pedelecs hedder de nye, hurtigere super elcykler og minder om citybike-modeller. De har udvendige gear, affjedrende forgafler, solide dæk og skivebremser. De er bygget til høj fart, og enkelte speed pedelecs har endda sidespejl og horn, selv om det ikke er et lovkrav.

Men hvordan kører de i forhold til almindelige elcykler? Forbrugerrådet Tænk har prøvekørt  2 modeller. Her er vores dom.

Speed pedelecs er nemme at køre

Speed pedelecs har skabt debat om, hvorvidt det er forsvarligt at køre 45 kilometer i timen på cykelstien. Men den høje hastighed er ikke noget, som kommer ad sig selv. Man skal træde til for at holde et tempo på 45 kilometer i timen.

Vil du læse hele artiklen om elcykler?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?