Elcykler: Disse er Bedst i Test 🔋🚴‍♀️ Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse elcykler er Bedst i Test

Elcykler er dyre, men ikke alle er lige gode. Se hvilke elcykler, der bliver Bedst i Test, så du undgår et dyrt fejlkøb.

Lars Nøhr Andreasen · 18. august 2022
Disse elcykler er Bedst i Test

En elcykel kan være en heftig investering, og det er vigtigt at vælge en elcykel, der passer til ens behov. Vi har testet syv elcykler med centermotor og haft et panel af brugere til at afprøve og bedømme cyklerne. 

Sådan har vi testet elcykler

Brugerne har vurderet, hvordan det er at starte cyklen med motorhjælp, hvor meget man mærker motoren, når den slår til og fra, samt hvor meget motoren støjer under kørsel.

Derudover har brugerne bedømt, hvordan det er at cykle med cyklerne i bykørsel og på længere distancer, samt vurderet komforten på både gode og dårlige veje. 

Håndtering af batteriet er ret forskellig fra elcykel til elcykel, og brugerne har vurderet, hvor nemt det er at tage batteriet ud af elcyklen, samt om batteriet er nemt at transportere. 

Derudover er der foretaget en kontrolleret bremsetest, og motorerne til elcyklerne er testet på laboratorium. 

Vi har testet elcykler fra: 

  • Batavus 
  • E-Fly 
  • Gazelle 
  • Kalkhoff
  • Kildemoes 
  • Scott 
  • Swapfiets 

Elcykler med centermotor opfattes som mest sikre

Elcykler fås i mange forskellige udgaver, og vi har valgt at teste elcykler med centermotor. I 2021 undersøgte vi forbrugernes oplevelser med elcykler, og en klar konklusion fra denne undersøgelse var, at cyklisterne generelt var mest tilfredse med netop denne type – og at elcykler med centermotor også blev oplevet af cyklisterne som den mest sikre type af elcykler. 

Elcykler med centermotor har den fordel, at motoren hjælper dig med at træde rundt i pedalerne. Elcyklen kører altså ikke, medmindre du selv træder rundt og leverer noget kraft i pedalerne. Du har altså den samme kontrol over elcyklen med centermotor, som du har over cykler uden motor, og styrer selv hastigheden og accelerationen. 

På forhjulstrukne elcykler skal pedalerne bare dreje rundt, før de accelererer til den hastighed, du har valgt, og du kan opleve, at elcyklen ‘farer frem’ ved start. Og du kan også opleve, at elcyklen accelererer til en fart, der er højere end den, du lige ønsker at køre, hvis du bare træder blødt rundt i pedalerne.

Svært at finde billigere elcykler med centermotor

Elcyklerne i testen er relativt dyre, og vi ønskede til testen af købe nogle billigere elcykler med centermotor, som vi kunne se var til salg i forskellige webbutikker. Men når vi forsøgte at bestille de billigere elcykler, viste det sig, at de ikke var på lager, og leveringstiden enten var meget lang eller ukendt. Det så ud som om, at elcyklerne var til salg, men det var de reelt ikke. 

Problemet skyldes, at der på grund af blandt andet corona stadig er problemer med leverancer af forskellige dele til cyklerne, samt at efterspørgslen på elcykler er større, end der kan leveres. 

Disse tre elcykler anbefaler vi

Alle syv elcykler i testen klarer sig forholdsvist pænt, men der er tre elcykler i testen, der skiller sig særligt positivt ud, og som samlet set får bedømmelsen "meget god".

 

Vil du læse hele artiklen om elcykler?

Få adgang til alle artikler og vores test af elcykler på taenk.dk for kun 54 kr. om måneden

Allerede medlem?