Elcykler: Disse er Bedst i Test 🔋🚴‍♀️
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse elcykler er Bedst i Test

Elcykler er dyre, men ikke alle er lige gode. Se hvilke elcykler, der bliver Bedst i Test, så du undgår et dyrt fejlkøb.

Trine Brøndsted · 14. juni 2023
Disse elcykler er Bedst i Test

En elcykel kan være en heftig investering, og det er vigtigt at vælge en elcykel, der passer til ens behov. Vi har testet 12 elcykler med centermotor og haft et panel af brugere til at afprøve og bedømme cyklerne.

Sådan har vi testet elcykler 

Brugerne har vurderet, hvordan det er at starte cyklen med motorhjælp, hvor meget man mærker motoren, når den slår til og fra, samt hvor meget motoren støjer under kørsel.

Derudover har brugerne bedømt, hvordan det er at cykle med cyklerne i bykørsel og på længere distancer, samt vurderet komforten på både gode og dårlige veje.

Håndtering af batteriet er ret forskellig fra elcykel til elcykel, og brugerne har vurderet, hvor nemt det er at tage batteriet ud af elcyklen, og om batteriet er nemt at transportere.

Derudover er der foretaget en kontrolleret bremsetest, og motorerne til elcyklerne er testet på laboratorium.

Vi har testet elcykler fra:  

  • Batavus 
  • E-Fly 
  • Falter 
  • Gazelle 
  • Giant
  • Kalkhoff 
  • Kildemoes 
  • QiO 
  • Scott 
  • Swapfiets

Elcykler med centermotor giver færre problemer 

Elcykler fås i mange forskellige udgaver, og vi har valgt at teste elcykler med centermotor. 

Vores brugerpanelundersøgelse fra 2023 viser, at det er den type cykel de fleste paneldeltagere kører på, og som også giver færrest motor- og batteriproblemer. 

Elcykler med centermotor har den fordel, at motoren hjælper dig med at træde rundt i pedalerne. Elcyklen kører altså ikke, medmindre du selv træder rundt og leverer noget kraft i pedalerne. Du har altså den samme kontrol over elcyklen med centermotor, som du har over cykler uden motor, og styrer selv hastigheden og accelerationen.  

På forhjulstrukne elcykler skal pedalerne bare dreje rundt, før de accelererer til den hastighed, du har valgt, og du kan opleve, at elcyklen ‘farer frem’ ved start. Du kan også opleve, at elcyklen accelererer til en fart, der er højere end den, du ønsker at køre, selvom du træder blødt rundt i pedalerne. 

Disse tre elcykler er Bedst i Test 

Alle 12 elcykler i testen klarer sig forholdsvist pænt, men der er tre elcykler i testen, der skiller sig særligt positivt ud, og som bliver Bedst i Test. Selvom de er dyre er de ikke blandt de dyreste i testen.

Vil du læse hele artiklen om elcykler?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?