Disse elcykler er Bedst i Test
Elcykler er dyre, men ikke alle er lige gode. Se hvilke 11 elcykler, der bliver Bedst i Test og få gode råd til at undgå et dyrt fejlkøb

En elcykel kan være en heftig investering, og det er vigtigt at vælge en elcykel, der passer til ens behov. Vi har testet 251 elcykler med centermotor.

Hovedkonklusioner af vores elcykel-test
- Der er mange gode elcykler med centermotor
- Der er stor prisforskel på de bedste elcykler
- Vælg en elcykel der passer til dit behov
Sådan har vi testet elcykler
Vi har testet elcykler ved at sende motor og display på laboratorie. Motorerne er blevet sat i en testbænk, som simulerer et menneskes pedaltråd og træder med 60 omdrejninger i minuttet – målet er en hastighed på lige under 25 km/t. Testbænken tester cykelmotoren for forskellige scenarier, som fx cykling på fladt terræn, på bakker og i modvind. På laboratorie vurderer man også hvor gode de enkelte display er.
Derudover har vi vurderet batterikapacitet, bremsetyper, antal og type gear ,om elcyklerne har rem eller almindelig kæde, om de har affjedring m.m. På baggrund af disse parametre får hver elcykel en testscore.
Vi har testet elcykler fra:
Batavus, BESV, Canyon, Centurion, Cube, E-Fly, Gazelle, Giant, Kalkhoff, Koga, MBK, Nishiki, Raleigh, Riese & Müller, SCO Premium, Scott, Specialized, Trek og Winther.
Elcykler med centermotor giver færre problemer
Elcykler fås i mange forskellige udgaver, og vi har valgt at teste elcykler med centermotor.
Vores brugerpanelundersøgelse fra 2023 viser, at det er den type cykel de fleste paneldeltagere kører på, og som også giver færrest motor- og batteriproblemer.
Elcykler med centermotor har den fordel, at motoren hjælper dig med at træde rundt i pedalerne. Elcyklen kører altså ikke, medmindre du selv træder rundt og leverer noget kraft i pedalerne. Du har altså den samme kontrol over elcyklen med centermotor, som du har over cykler uden motor, og styrer selv hastigheden og accelerationen. I vores test af elcykler med centermotor klarer langt de fleste af cyklerne sig godt.
På forhjulstrukne elcykler skal pedalerne bare dreje rundt, før de accelererer til den hastighed, du har valgt, og du kan opleve, at elcyklen ‘farer frem’ ved start. Du kan også opleve, at elcyklen accelererer til en fart, der er højere end den, du ønsker at køre, selvom du træder blødt rundt i pedalerne.
Der er stor prisforskel på de bedste elcykler
Elcykler er dyre cykler, og blandt de 251 cykler vi har undersøgt, er der meget store prisforskelle. I vores test finder vi cykler fra ca. 15.000 – 50.000 kr. Når vi ser på de cykler som klarer sig bedst i vores test finder vi også prisforskelle på op til næsten 30.000 kr mellem forskellige elcykler, som klarer sig ligegodt i testen.
Det er derfor en god ide at se sig for, når du køber elcykel. Du kan måske finde en cykel, som har en lige så god motor og et lige så godt batteri til en væsentlig lavere pris. Hvis du ser på et andet mærke eller model.
Det er en rigtig god ide at holde øje med om en cykel kommer på udsalg, og vær ikke bleg for at forhandle med din cykelhandler om en god pris.
Vælg en elcykel der passer til dit behov
Når vi ser på de elcykler vi har testet, er der stor forskel på hvor stærk en motor, hvor stort et batteri og hvor avanceret udstyr cyklen ellers har. Det har betydning for hvor godt elcyklen klarer sig i vores test, men det kan være udstyr som ikke er nødvendigt for alle.
En stærk motor, et stort batteri, brede dæk og hydrauliske skivebremser, kan være godt for den, som cykler lange distancer hver uge i bakket terræn, men det kan også gå hen og blive en dyr cykel, viser vores test. Cykler du få kilometer hver dag i byen eller i fladt terræn, så kan du måske godt nøjes med en mindre og ofte billigere motor eller batteri, og så er der ingen grund til at købe en cykel med de dyreste komponenter.
Disse elcykler er de bedste i test
De fleste elcykler i testen klarer sig godt. 11 elcykler får Bedst i Test derudover fremhæver vi en lidt billigere cykel som et godt valg. Da mange af cyklerne, der får Bedst i Test er ens, ser du her de syv, som er et udpluk, for at vise variation i mærker og modeller.
Vil du læse hele artiklen om elcykler?
Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Disse elcykler anbefaler ejerne
Hvor glad er du for din elcykel og vil du anbefale den til andre? Det har vi spurgt 1.505 elcykelejere om. Se, hvilke mærker og typer cykelejerne anbefaler.

10 ting du skal tjekke inden du køber elcykel
Elcykler adskiller sig fra almindelige cykler på en række centrale områder. Undgå dyre fejlkøb ved at tjekke disse ti detaljer, før du køber din elcykel.

Sådan passer du på din elcykel
Elcyklen skal passes som en cykel, men der er ting ved elcyklen, som kræver særlig opmærksomhed.