Grundige og uvildige test koster penge
Du kan få adgang til denne og alle andre test på tænk.dk
for 58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Vi har testet 251 elcykler med centermotor. Se alle testresultaterne her og hvilke der er Bedst i Test, så du kan vælge en cykel der passer til dit behov.
Opdateret d. 2. juli 2025
Grundige og uvildige test koster penge
Du kan få adgang til denne og alle andre test på tænk.dk
for 58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Vi har testet elcykler siden 2018. Vi har ændret i testparametrene, derfor er testresultaterne af den nuværende og de tidligere testede ikke helt sammenlignelige. Men en elcykel med en god vurdering er stadig en god elcykel.
Under tidligere testede elcykler finder du også cykler, der ikke længere er i handlen, hvis du vil købe brugt.
CT 2.5 LS
Altura E-go Power
Razer E-Go Limited
Away Susp Auto 5
Pace S9
E 9.0i RT 500
E 9.3 L RT 500
Esprit C7 HMS L
Ultimate C8+ HMB Belt
Dailytour E+ 2 BD
Image 3.B Move
City Bosch Dame 7g / Birkholm
Strassbourg
EINS AP 8
Premium E-Plus
Sub Sport USX 2022
Power 7
AGO-T
CGO800S
Elcykler er en stor investering, derfor er det også godt at vide hvor god den elcykel du køber er. Vi har testet 251 elcykler med centermotor. Elcyklerne er både elcykler til mænd og elcykler til kvinder. Der kan være forskel i stellene, så i testen vil du finde klassiske elcykler, el-citybikes og el-mountainbikes.
Vi har testet elcykler fra mærkerne:
Batavus, BESV, Canyon, Centurion, Cube, E-Fly, Gazelle, Giant, Kalkhoff, Koga, MBK, Nishiki, Raleigh, Riese & Müller, SCO Premium, Scott, Specialized, Trek og Winther.
I testen har vi undersøgt en langt række motorer og display på et laboratorie. Motorerne er blevet sat i en testbænk, hvor en motor simulerer et menneskes pedaltråd og træder med 60 omdrejninger i minuttet – målet er en hastighed på lige under 25 km/t. Der bliver så testet for forskellige scenarier, som fx cykling på fladt terræn, på bakker og i modvind.
Derudover har vi vurderet batterikapacitet, bremsetyper, om elcyklerne har rem eller almindelig kæde, om de har affjedring, hvilken type gear m.m. På baggrund af disse parametre får hver elcykel en testscore.
Nederst på siden kan du læse mere om de enkelte testparametre
Elcykler er blevet meget populære og det betyder, at der er kommet mange modeller i handlen. Første gang vi testede elcykler med centermotor oplevede vi, at nogle motorer havde svært ved at slå til og fra når man kom op i fart og havde en ”yoyo” fornemmelse i trådet. Det oplever vi ikke så ofte længere.
Vi ved af erfaring fra andre test, at når et produkt bliver populært, så vil der være nogle rigtige gode modeller i handlen, men at der også vil være modeller og mærker som ikke er pengene værd.
En god elcykel kan være et reelt alternativ til fx en bil, mens en dårlig elcykel hurtig ender som skrot, som både belaster naturen og pengepungen.
Vi tester elcykler så du kan vælge en cykel du bliver glad for i mange år. Samtidig skubber vores test både producenter og hele markedet i den rigtige retning.
Thorben, Thomas og Anders står bag vores test af elcykler med centermotor og de har stået for alle vores elcykeltest gennem årene. Thomas og Thorben har haft kontakten til laboratoriet og udviklet de parametre vi vurdere tilbehør m.m på. Anders har lavet den store markedsundersøglese, for at udvælge så mange elcykler som muligt. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i ICRT
Motorerne er blevet sat i en testbænk, hvor en motor simulerer et menneskes pedaltråd og træder med 60 omdrejninger i minuttet – målet er en hastighed på lige under 25 km/t. Der bliver så testet for forskellige scenarier, som eksempelvis cykling på fladt terræn, på bakker og i modvind.
Hvert af de tre scenarier testes med tre forskellige hjælpeniveauer, som elcykelmotoren skal understøtte med.
Display og betjening vurderes på, hvor let displayet er at betjene, hvor overskueligt det er, hvilken information der er til rådighed, samt hvor let det er at se displayet i eksempelvis kraftigt sollys.
Komponenter er en vurdering af hvor godt cyklen er udstyret. Den tager blandt andet højde for:
Antallet af gear
Bremsetypen
Cykler kommer med forskellige bremsesystemer. Her er både fodbremse, fælgbremse, tromle/rulle bremse og skivebremse.
Alle håndbremser kan i princippet benyttes med mekanisk bremsekabel eller hydraulisk. Den mekaniske er et kabel som man trækker i med håndtaget og aktivere bremsen, hvorimod med den hydrauliske er det hydraulikolie i kablet som overføre kraften fra håndtaget til bremsen. Hydraulisk ses oftest på skivebremser. Den hydrauliske forbindelse gør at man kan bremse markant hårdere og væsentlig mindre indsats.
Tilstedeværelsen af forgaffel- og sadelpindsaffjedring
Dækkenes bredde
Gå-assistent
USB-opladerforbindelse
Rem eller kædetræk
Et aftageligt display
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Elcykler er dyre, men ikke alle er lige gode. Se hvilke 11 elcykler, der bliver Bedst i Test og få gode råd til at undgå et dyrt fejlkøb
Elcykler adskiller sig fra almindelige cykler på en række centrale områder. Undgå dyre fejlkøb ved at tjekke disse ti detaljer, før du køber din elcykel.
Elcyklen skal passes som en cykel, men der er ting ved elcyklen, som kræver særlig opmærksomhed.
Elcykler fylder mere og mere på vejene. Det er der mange gode grunde til, og måske overvejer du også selv en at købe en elcykel? Men er det noget for dig?
Batteriet har betydning for hvor glad du bliver for din elcykler. Læs hvad du skal se efter før køb, og hvordan du undgår dyre reparationer.
Kan din elcykel indstilles til at køre hurtigere end 25 km/t, er den ulovlig på offentlige veje, uanset om du rent faktisk ændrer på indstillingerne eller ej. Det sikreste er helt at stoppe med at køre på den – både for din pengepung og for din sikkerhed.
Elcykler drives enten af en frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor. Hvad er forskellen på de tre motorplaceringer, og er det vigtigt? Få hjælp her.
Over de seneste år er der sket en stigning i brande opstået i genopladelige batterier af typen litium-ion, som findes i alt fra elcykler og boremaskiner til mobiltelefoner og eltandbørster – senest var et genopladeligt elcykelbatteri skyld i en brand i en københavnsk beboelsesejendom. Men bør du være bekymret, og hvad kan du gøre for at sikre dig bedst muligt?
Hvor glad er du for din elcykel og vil du anbefale den til andre? Det har vi spurgt 1.505 elcykelejere om. Se, hvilke mærker og typer cykelejerne anbefaler.
Der er mange fordele ved at få repareret batteriet til din elcykel. Både for dig og miljøet. Der er dog også ting, du skal være opmærksom på. Læs med her.
Karina Andersen kunne hverken få batteriet til sin elcykel repareret eller udskiftet til et nyt, da det gik i stykker efter 11 måneder.
Forbrugerrådet Tænk mener, at det er urimeligt, at gode elcykler ikke kan repareres.