Hummus: Her er de bedste
10 hummus på køl er testet for indhold af skadelig mikrobiologi og smag. Se de bedste hummus her.

Hummus er en oldgammel enkelt ret
Hummus er en klassisk mellemøstlig dip lavet af kikærter, tahin, hvidløg og citron og typisk krydret med spidskommen.
Hummus er en vegansk ret, og du kan både laven den selv derhjemme og købe den på køl i en lang række varianter.
Forbrugerrådet Tænk har valgt 10 klassiske hummus fra køledisken i supermarkedet og bedt 3 smagseksperter om at vurdere smagen.
På laboratorie er de 10 slags hummus undersøgt for indhold af problematisk mikrobiologi så som bakterier.
Stor forskel i smagen på hummus
Hummus skal udover kikærter og tahin, som er en pasta lavet af sesamfrø, tilsættes noget syre.
Citronsaft er det almindelige at bruge, men i de testede hummus var der også brugt eddike, mælkesyrebakterier eller natrium-acetat, som er et surhedsregulerende middel.
Smagen bliver i meget høj grad påvirket af den tilsatte syre, og syrligheden var med til at ødelægge smagsoplevelsen i flere af de testede slags hummus.
Enkelte færdiglavede slags hummus begejstrerede de 3 smagseksperter.
Disse hummus har vi testet
Forbrugerrådet Tænk, har indhøbt 10 færdiglavede hummus. Hummusen er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af udvalget af frisk hummus på køl.
Smagseksperterne, som har blindtestet smagen, består af lektor og fødevarekandidat Michael René, kogebogsforfatter og lærer Carsten Lunding samt forfatter og kok Christine Bille.
Vi har testet følgende hummus: Chef select, Coop Smag forskellen, Deli drengene, Delikatessen, Delikato, Irma Økologisk, Løgismose, Mad&Vin, Rema 1000, Vores tapas
Hummus: Disse er bedst i test
2 hummus fra testen får vores anbefaling. De udmærker sig ved at smage godt, og samtidig indeholder de ikke problematisk mikrobiologi som gær, skimmel, E. Coli eller listeria.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Hummus indeholder bakterier, der ikke burde være der
Forbrugerrådet Tænk har testet 10 hummus fra køl for indhold af bakterier og gær. Der blev påvist listeria og E.coli-bakterier i en enkelt hummus.

Blåbær: Her er de bedste
Er de store amerikanske blåbær eller de små nordiske blåbær bedst? Vi har testet 11 frosne og 1 friske blåbær for smag og indhold af antioxidanter.

Disse juicemaskiner er Bedst i Test
Nogle juicemaskiner er hurtige og nemme at bruge, men det er ikke dem, der giver dig mest saft ud af dine råvarer. Se de bedste juicere og slowjuicere her.