Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Rugbrød: Fuglefrø gør rugbrødet federe

Kerner og frø gør dit rugbrød federe, og kan få rugbrødets fedtindhold på op over 10 procent. Her er de fedeste rugbrød i Forbrugerrådet Tænks test.
Af Lars Nøhr Andresen
6. August 2019
Foto: Getty Images

Kerner og frø påvirker dit rugbrøds fedtindhold

Frø og kerner er med til at gøre dit rugbrød federe.

Fedt fra frø og kerner i rugbrødet er ikke i sig selv problematisk, men det kan nemt gøre rugbrødet federe end nøglehulsmærket tillader.

Dit rugbrød må højst indeholde 7 gram fedt pr. 100 gram, hvis det skal have Nøglehulsmærket.

Forbrugerrådet Tænk har testet rugbrød. 4 rugbrød i testen har et fedtindhold, på over 7 gram.

Disse rugbrød har et højt fedtindhold

Rugbrød tilsættes i nogle tilfælde olie, men det er ikke olien, der gør rugbrødene fede. 

Fedtet i rugbrød stammer typisk fra frø og kerner som hørfrø og solsikkekerner, der har et højt indhold af fedt. 

Rugbrødre - multikerne brød købt i Rema 1000 indeholder 11 gram fedt pr. 100 gram…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb