Her er de bedste plantebøffer
Plantebøffer til burgeren minder meget om oksekødsbøffer, men hvilke smager bedst og giver fornemmelsen af bøf? Vi har testet, se hvilke der er bedst i vores test.

Imagecredit: Getty Images
Burgerbøffer baseret på planter vinder frem og kan i dag findes i langt de fleste supermarkeder. Vi har testet syv produkter, der markedsfører sig som burgerbøffer.
I vores plantebøf test har vi både smagstestet og sendt bøfferne til et laboratorium, hvor bl.a. indholdet af salt, B12-vitamin og jern er målt, og det er undersøgt, om planteburgerne indeholder uønskede stoffer.
Linsebøffer og lignende er ikke testet
Vi har ikke medtaget rødbedebøffer, linseburgere og andre typer af plantebøffer lavet af grøntsager eller bælgfrugter i testen.
Vi har fokuseret på de produkter, hvor man til en vis grad har forsøgt at efterligne kød. Det er produkter, der typisk er baseret på proteiner fra fx soja, ærter eller lignende.
Det er også ud fra tanken om, at de skal gøre det ud for en burgerbøf, at vi har bedømt smag, tekstur og udseende.
Følgende mærker af plantebøffer er testet:
Beyond Meat, Hälsans Kök, Naturli', Next Level Meat, Vegan Time og Veg in.
Disse plantebøffer er bedst
Plantebøffernes udseende og smag skiller sig meget ud fra hinanden, men der er især to produkter, der kommer forholdsvis tæt på at minde om en burger af kød.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Test viser ingen snyd med sort peber
Tidligere test har påvist udbredt snyd med krydderier, og vi har derfor testet 11 stødt sort peber. I en enkelt stødt peber var der tilsat noget andet end sort peber.

Så meget strøm bruger du på at tilberede en kylling
Der er mange forskellige måder at tilberede din mad på, og strømforbruget er langtfra ens. Se her, hvor meget el du bruger på at lave en kylling i h.h. ovn, airfryer, slowcooker, mikrobølgeovn med mere.

Sådan bruger du bælgfrugter
Bælgfrugter som bønner og linser er fyldt med proteiner, fibre og vitaminer. Klimabelastningen er lav, og de er forholdsvis billige. Men undersøgelser viser, at mange stadig ikke ved, hvordan de skal bruge de grønne proteiner. Få fif til at bruge dem.