Se opskriften på Bønne Burrito
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Prøv opskriften på Bønne Burrito

Nem, lækker burrito, der kan blive en af hverdagens favoritter. Prøv den i dag.

Bønne Burrito

Sæt flere bælgfrugter på menuen. Det anbefaler Fødevarestyrelsen.

Vi har gjort det simpelt for dig med den lækre Bønne Burrito. Den er nem at lave og et hit for store og små. Lav evt. dobbeltportion, så der er noget til fryseren. 

Opskrift

30 min. Til 4 personer 

Ingredienser

  • 2 store løg 
  • 2 kartoner/dåser hakkede tomater 
  • 1 karton/dåse kidneybønner *
  • 3 tsk. stødt spidskommen
  • 3 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 50 g chokolade 70 % 
  • Chili (valgfrit), salt og sukker 

* eller ca. 120 g tørrede kidneybønner, som du selv udbløder.  

Tilbehør

  • ½-1 spidskål
  • 2 dl creme fraiche
  • 4-8 tortillas
  • 1 bdt. persille
  • 1 citron

Tilføj evt. andet grønt, hvis du har andre favoritter. 

Sådan gør du:

  1. Hak løgene fint, og svits dem i en gryde med olie ved middelvarme.
  2. Tilsæt krydderier, og rist af i 1-2 min.
  3. Tilsæt hakkede tomater og chokolade. Dræn kidneybønnerne, og tilsæt dem.
  4. Smag til med salt, sukker og evt. chili. 
  5. Lad retten simre i 20-30 min. uden låg. Husk at røre i gryden. 
  6. Snit hvidkål og persille fint, og anret i skåle. Pres citronsaft ud over persillen.
  7. Put creme fraiche i skål.
  8. Varm tortillas.
  9. Anret burritos ved bordet. Velbekomme.

Hvis bønnesovsen er for flydende, så lad den koge ekstra ind, eller lad den hvile lidt.

Sådan laver du Bønne Burritos

Opskriftsguide til Bønne Burrito

Kampagnen er støttet af

Kampagnen er lavet i samarbejde med