Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Rejer: Bedste på frost og i lage

Skal du vælge rejer fra frost eller rejer i lage? Forbrugerrådet Tænk tester rejer, og vi peger her på de bedste rejer fra både frost og lage.
Af Lars Nøhr Andresen
10. December 2018
Foto: Thomas Dahl

Smagstest: Smager rejer fra frost eller lage bedst?

Rejer i lage og rejer fra frost er smagstestet af 3 sensorikere på et laboratorium. Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet og rejerne er vurderet på en 9-punktsskala ad 2 omgange.

Erfaringen fra Forbrugerrådet Tænks smagstest er, at rejer på frost generelt har en sød, neutral smag og en blød konsistens. Rejer i lage har derimod en syrlig, salt og kraftig smag og en fastere konsistens.

Smagsforskellen skyldes, at lagen typisk indeholder salt og surhedsregulerende midler.

Hvilken reje smager bedst?

Smagsmæssigt er der forskel på rejer fra lage og rejer fra frost. Derfor skal du gøre dig bevidst, om du foretrækker smagen af rejer i lage eller rejer på frost.

Forbrugerrådet Tænk peger her på, hvilke rejer fra henholdsvis frost og lage, der smager bedst.

Bliv medlem og se resten

Log ind eller køb adgang nu

- Få adgang til alle test og anbefalinger
- Gør de bedste køb og find de bedste produkter
- Undgå fejlkøb og at blive snydt
- Få hjælp til før, under og efter køb
- Støt vores arbejde for bedre rettigheder for alle forbrugere.