Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Rejer: Bedste på frost og i lage

Skal du vælge rejer fra frost eller rejer i lage? Forbrugerrådet Tænk tester rejer, og vi peger her på de bedste rejer fra både frost og lage.
Af Lars Nøhr Andresen
10. December 2018
Foto: Thomas Dahl

Smagstest: Smager rejer fra frost eller lage bedst?

Rejer kan du købe i dagligvarehandlen typisk på frost og i lage.

Forbrugerrådet Tænk har testet rejer i lage og på frost, for at undersøge hvilke der smager bedst. Vi har også set på, om du får den mængde rejer, du betaler for, og om kvaliteten er i orden.

Test: Rejer- se alle testresultaterne

Salte eller søde rejer?

Rejer i lage og rejer fra frost er smagstestet af 3 sensorikere på et laboratorium. Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet og rejerne er vurderet på en 9-punktsskala ad 2 omgange.

Erfaringen fra Forbrugerrådet Tænks smagstest er, at

  • Rejer på frost generelt har en sød, neutral smag og en blød konsistens.
  • Rejer i lage har en syrlig, salt og kraftig smag og en fastere konsistens.

Smagsforskellen skyldes, at lagen typisk indeholder salt og surhedsregulerende midler.

Disse rejer smager bedst

Smagsmæssigt er der forskel på rejer fra lage og rejer fra frost. Derfor skal du gøre dig bevidst, om du foretrækker smagen af rejer i lage eller rejer på frost.

Forbrugerrådet Tænk peger her på, hvilke rejer fra henholdsvis frost og lage, der smager bedst.

 

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb