Dyre knækbrød er ofte usunde | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Knækbrød: Dyrt er ofte usundt

Knækbrød fås i mange forskellige udgaver, og prisen varierer voldsomt. Forbrugerrådet Tænk har gennemgået 84 slags, og ofte er de dyreste varianter usunde.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Thomas Dahl · 26. januar 2018
Knækbrød i billig og dyr udgave som kan være usund.

Usunde knækbrød er generelt dyrest

Knækbrød af den type, der ser "hjemmebagte" ud, og hvor overfladen er uens og ofte er med kerner eller lidt ost, er generelt de mest usunde knækbrød. Det skyldes et højt indhold af fedt.

Prisen for de "hjemmebagte" knækbrød er generelt også ret høj. Flere koster mere end 150 kroner for et kilo, og ingen af denne type af knækbrød kommer under 100 kroner kiloet.

Forbrugerrådet Tænk har gennemgået næringsdeklarationen på 84 pakker knækbrød. I artiklen her ser vi nærmere på prisen, der svinger enormt meget.

Dyrt knækbrød fra Bornholm

"Økologiske bornholmske glutenfri chufa dippers med hørfrø & sesamfrø" fra Nykers Bornholm er med en kilopris på 208 kroner det dyreste produkt i testen.

"Sprødt økologisk knækbrød med urter og havsalt" fra norske Sigdal solgt i Coop er det knækbrød, der blandt andet på grund af et højt indhold af salt klarer sig dårligst i testen og ender på en sidsteplads, og det er samtidig det næstdyreste knækbrød med en kilopris på 159 kroner.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?