Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Smør: Hvordan skal det smage?

Hvordan smager godt smør? Det er ikke altid lige let, at svare på. Forbrugerrådet Tænks smagstest af 14 slags smør forsøger at finde svaret.
Af Lars Nøhr Andresen
8. Maj 2017
Foto: iStock

Smør kan inddeles i 3 typer

Smagstesten af smør viser, at der blandt de 14 testede smør grundlæggende er 3 kategorier, som smørret falder inden for:

  • Sødt og flødet smør: Minder om smør lavet efter svenske traditioner, hvor der ikke er så voldsom syrlighed.
  • Rent og afbalanceret smør: Et typisk industriprodukt, hvor konsistensen er meget ensartet og smagen af fløde stadig er i centrum.
  • Gammeldags smør, der skiller sig ud: Smør der ved kraftig syrlighed og/eller tilsatte saltflager skiller sig smagsmæssigt ud, og som ofte er produceret ved gammeldags kærning.

 

Konsistensen af smør er ikke ens. Noget smør flager (til venstre), mens andet smør er meget ensartet i konsistensen (til højre). Foto: Lars Nøhr Andresen

Arla Harmonie økologisk smør har ifølge smagspanelet en duft og smag af risengrød med meget fløde.

Smørret har ikke meget syre over sig, og smager sødere og flødet. 

Arla Harmonie økologisk smør bliver samlet nummer 5 i testen og får bedømmelsen 'god' i både samlet bedømmelse og smagsbedømmelse.

Smør…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb