Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan har vi testet revet ost og pizzatopping

12 forskellige produkter med revet ost eller pizzatopping er testet for smag og indhold af problematiske stoffer.
Af Lars Nøhr Andresen
15. Marts 2018
Foto: Lars Nøhr Andresen

Test af revet ost og pizzatopping

Forbrugerrådet Tænk har udvalgt 12 forskellige produkter med revet ost eller pizzatopping. Vi har valgt revet ost, hvor det ikke direkte fremgår af navnet, hvilken ost posen indeholder (som f.eks. ‘pizzaost’ eller ‘revet ost’). 

Hvad er pizzatopping?

Pizzatopping er produkter, hvor dele af mælkefedtet er erstattet af palmeolie og evt. andre ingredienser, så der ikke længere er tale om ost. Et enkelt produkt er vegansk og udelukkende baseret på vegetabilsk fedt.

Smager produktet godt på pizzaen?

Smag og smelteevne er en samlet bedømmelse af, hvordan osten fungerer på en pizza. Vi har bagt en simpel pizza med hver af ostene og bedømt, hvordan produktet smelter sammen, karamelliserer og smager.

Bedømmelsen er foretaget af en faglærer og to kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen.

Indeholder produktet problematisk kemi?

Uønsket kemi er en undersøgelse af indholdet af mineralske olier, ftalater og andre blødgørere, 3-MCPD og glycidyl estere samt flygtige klorforbindelser i selve osten eller det ostelignende produkt. 3-MCPD og glycidyl estere er kun undersøgt i de produkter, der indeholder vegetabilsk fedt.