Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Billig champagne eller dyr cremant og cava?

Kan en billig champagne måle sig med cremant og cava til 100 kroner flasken? Vi sneg en enkelt champagne med i smagstesten af mousserende vine.
Af Lars Nøhr Andresen
20. December 2018
Foto: iStock

Hvad er forskellen på champagne og mousserende vin?

Champagne og mousserende vin kan nemt forveksles.

Champagne er et beskyttet navn for den mousserende vin, der siden 1700-tallet er blevet fremstillet i den franske vinregion Champagne.

Mousserende vin af bestemte typer - for eksempel cremant og cava - er fremstillet på samme måde som champagne, men EU bestemte i 1994, at de ikke må markedsføre sig med, at de er fremstillet efter ‘champagne-metoden’.

Champagne er underlagt nogle regler for produktion, der gør produktionen af champagne mere tidskrævende og kompliceret og dermed dyrere end andre mousserende vine.

Vi fandt en billig champagne til 125 kroner og sneg den med i testen for at se, hvordan den klarede sig mod de mousserende vine, der ikke kommer fra Champagne-distriktet.

Få adgang og læs resten

Log ind eller køb adgang

- Find de bedste produkter og undgå at blive snydt

- Få hjælp før, under og efter køb

- Nye test og anbefalinger hver uge