Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet pesto

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 grønne pestoer for smag og indhold af problematiske stoffer. Læs her, hvordan vi har gjort.
Af Lars Nøhr Andresen
7. August 2018
Foto: Thomas Dahl

Pesto bedømt af 3 smagseksperter

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 grønne pestoer. Der er både pasteuriserede produkter på glas og produkter fra køledisken, og pestoerne er testet for smag og indhold af uønsket kemi.

Smag er en samlet bedømmelse af pestoens smag, duft og udseende. Bedømmelsen er foretaget af tre eksperter, der har bedømt produkterne uden at vide, hvilke produkter de smagte på.

Stoffer, der er uønskede i pestoen

Uønsket kemi er en undersøgelse af indholdet af mineralske olier og ftalater og andre blødgørere.

De korrekte oplysninger på deklarationen

Deklaration og ingredienser er en bedømmelse af oplysningerne på deklarationen og det indhold af ingredienser, der må kunne forventes at findes i en pesto.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Smag 70%, 
  • uønsket kemi 20%, 
  • deklaration og ingredienser 10%.. 

En dårlig bedømmelse i ‘uønsket kemi’ trækker den samlede bedømmelse ned.