Din mad
Hvilke mærker er gode at kende, når du køber ind i supermarkedet? Hvordan undgår du madspild? Og hvordan kan du spise mere bæredygtigt? Vi arbejder for, at det skal være let for dig at træffe et oplyst og bæredygtigt valg, når du køber mad.

Er økologiske fødevarer altid klimavenlige?
Eksperter er uenige om, hvorvidt økologiske fødevarer er klimavenlige, men den uenighed kan vi godt pakke sammen. Hvis vi ønsker at handle klimavenligt, så er planter svaret – uanset om vi vælger økologi eller ej.

6 kriterier, som klimamærkning af fødevarer skal opfylde
Vores undersøgelse viser, at det haster med at få udarbejdet et klimamærke, som forbrugerne kan navigere efter i indkøbssituationen.

Undgå madspild med For Resten-appen
Få inspiration til, hvilke retter du kan lave af dine madrester, og se hvordan dine madvarer skal opbevares, så de holder bedst.
Forstå mærkerne i supermarkedet

Mærker: 17 mærker, du skal kende, når du køber ind
Mærker på varer findes der mange af. Forbrugerrådet Tænk har udvalgt 17 mærker, som vi mener, er de vigtigste at kende.

Dyrevelfærd: Hvilket mærke skal du gå efter?
Dyrevelfærdsmærker fortæller dig, hvordan grise, høns og køer har haft det, før de lander i supermarkedets køledisk. Men der er stor forskel på mærkerne.

Økologi: Hvilket mærke skal du gå efter?
EU har et officielt økologimærke, det grønne blad. I Danmark har vi det røde Ø, ligesom andre lande har egne økologimærker. Men er der forskel på mærkerne?

Fisk: Sådan køber du mest ansvarligt
Fisk kan have det røde økologimærke, Naturskånsom-mærket, MSC- eller ASC-mærket. Men ved du, hvad forskellen på mærkerne er?
Bliver du snydt af salgsgas?
Mad må ikke vildlede dig. Men det kan være uklart, om producenterne har overholdt reglerne for, hvordan de må markedsføre maden.

Indpakningen overbeviser dig om, at drikken er sund
Producenterne forsøger med farverig grafik og forenklede budskaber om gode egenskaber at få os til at købe drikke, fordi de ser sunde ud.

Greenwashing: Undgå at blive snydt af grøn salgsgas
Greenwashing er grøn, vildledende markedsføring. Få hjælp til at gennemskue, om produkter er så gode for klima, miljø og mennesker, som de påstår.

Undgå at blive snydt i supermarkedet
Supermarkeders indretning og opsætning af varer påvirker, hvad du lægger i indkøbskurven. Se deres tricks her, så du kan undgå at falde for dem næste gang.

Mad-emballage: Her er reglerne
Producenter af mad må ikke vildlede dig til at tro, at maden er bedre eller sundere, end den er. Men hvad betyder det? Få styr på reglerne her.
Få Forbrugerrådet Tænks nyhedsbrev
I nyhedsbrevet får du bl.a.:
- Nyeste test af mad og drikke
- Viden om uønsket kemi i produkter
- Tips til at handle mere bæredygtigt
Og meget mere... Skriv dig op til at modtage nyhedsbrevet her.