Din mad
Hvilke mærker er gode at kende, når du køber ind i supermarkedet? Hvordan undgår du madspild? Og hvordan kan du spise mere bæredygtigt? Vi arbejder for, at det skal være let for dig at træffe et oplyst og bæredygtigt valg, når du køber mad.
Derfor får du mindre for pengene i supermarkedet
Da inflationen steg, skrumpede vores fødevarer, så prisen for fx en bakke leverpostej kunne forblive den samme. Men producenterne gør sjældent tydeligt opmærksom på, at du kommer hjem med mindre indhold end før, eller at de har skruet ned for de dyre ingredienser.
Sådan undgår du rester af pesticider i frugt og grønt
Rester af pesticider i din mad bidrager til den samlede mængde af uønsket kemi, du bliver udsat for i hverdagen. Derfor er det en god ide at mindske dit indtag fra mad. Se, hvad du kan gøre her.
Hvilken ekstra jomfruolivenolie er bedst?
Vi har testet 8 ekstra jomfruolivenolier fra Spanien.
Kan plantebaserede erstatningsprodukter spises?
Er en plantepølse god som erstatning for kød, og hvilken havredrik skal du putte i kaffen?
Disse veganske pølser smager bedst
Vi har testet plantepølser. Nogle smager som almindelig pølser, og andre gør slet ikke. Se, hvilke, der klarer sig bedst i smagstesten.
Her er de bedste plantebøffer
Plantebøffer til burgeren minder meget om oksekødsbøffer, men hvilke smager bedst og giver fornemmelsen af bøf? Vi har testet, se hvilke der er bedst i vores test.
Alt du skal vide om havredrik
Havredrik er med sin sødme og velkendte smag af havre blevet populær i Danmark. Modsat ris- og sojadrik kan havredrik fremstilles af lokale ingredienser.
Sojadrik – det skal du vide
Sojamælk er en populær plantedrik, men der kan være stor forskel på smagen og indholdet af uønskede stoffer. Bliv klogere på sojadrik her.
Forstå mærkerne i supermarkedet
19 mærker, du skal kende, når du handler
Der findes utallige mærker at holde styr på i butikker og på nettet. Vi har udvalgt 19 mærker, som vi mener, er de vigtigste at kende, når du handler.
Dyrevelfærd: Hvilket mærke skal du gå efter?
Dyrevelfærdsmærker fortæller dig, hvordan grise, høns og køer har haft det, før de lander i supermarkedets køledisk. Men der er stor forskel på mærkerne. Få styr på forskellene her.
Økologi: Hvilket mærke skal du gå efter?
Er det danske røde Ø bedre end EU's grønne blad? Læs med og få svar på, hvilke økologimærker du kan gå efter i supermarkedet.
Disse mærker skal du kende, når du køber fisk
Fisk kan have det røde økologimærke, NaturSkånsom-mærket, MSC- eller ASC-mærket. Her kan du se, hvad forskellene på mærkerne er.
Bliver du snydt af salgsgas?
Emballagen til din mad må ikke vildlede dig. Men det kan være uklart, om producenterne har overholdt reglerne for, hvordan de må markedsføre maden.
Indpakningen overbeviser dig om, at drikken er sund
Producenterne forsøger med farverig grafik og forenklede budskaber om gode egenskaber at få os til at købe drikke, fordi de ser sunde ud.
Greenwashing: Undgå at blive snydt af grøn salgsgas
Greenwashing er grøn, vildledende markedsføring. Få hjælp til at gennemskue, om produkter er så gode for klima, miljø og mennesker, som de påstår.
Undgå at blive snydt i supermarkedet
Supermarkeders indretning og opsætning af varer påvirker, hvad du lægger i indkøbskurven. Se deres tricks her, så du kan undgå at falde for dem næste gang.
Mad-emballage: Her er reglerne
Producenter af mad må ikke vildlede dig til at tro, at maden er bedre eller sundere, end den er. Men hvad betyder det? Få styr på reglerne her.
Din mad skal klimamærkes
Er osten eller kyllingepålægget bedst for klimaet? Vi arbejder for et klimamærke til fødevarer.
Klimamærket til din mad rykker et skridt tættere på
Et skalamærke med fem trin er anbefalingen fra en bred arbejdsgruppe, der har undersøgt forskellige muligheder for at introducere et statsligt klimamærke til mad.
Dét mener vi er vigtigt for klimamærket
Når det nye klimamærke skal udformes, kommer diskussionen bl.a. til at handle om, hvorvidt mærkningen skal være på produktniveau eller på varemærkeniveau. Forbrugerrådet Tænk er ikke i tvivl.
Derfor deler ideen om et klimamærke vandene
Et klimamærke vil kunne gøre produkters klimabelastning synlig i supermarkedet, men der er delte meninger om troværdigheden og den reelle effekt.