Skal vi leve af græshopper og tang for at gøre en forskel?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Klimavenlig mad: Skal vi leve af græshopper og tang for at gøre en forskel?

Sally Jensen · 3. oktober 2023

For meget kød er både udskældt og usundt, og vi ved, vi skal skære ned på de røde bøffer og spegepølsen. Men hvad skal der ligge på tallerkenen i stedet?

Vi ved efterhånden godt, at kød i store mængder er skidt for både klimaet og vores sundhed. Selv om forandring er svær, vil mange af os gerne spise grønnere. Buddene på, hvad der skal ligge på fremtidens tallerken, hvis vi skærer ned på kødet, er mange: fx bælgfrugter, tang, insekter eller kunstigt kød fremstillet i et laboratorium.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Et klimamærke vil gøre det lettere at spise mere klimavenligt

”Vi skal kunne følge kostrådene og være sikre på, at vi så får alle de ting, vores kroppe har brug for. Det skal kræve så lidt af os som muligt, så vi ikke selv skal sætte os ind i det hele.

På samme måde skal det være let og overskueligt at træffe klimavenlige valg, når vi handler i supermarkederne. Derfor har Forbrugerrådet Tænk været med til at udvikle anbefalingerne til et klimamærke, der nu behandles politisk.

Klimamærket er baseret på en skala med fem trin, der indikerer, hvor klimabelastende de forskellige fødevarer er, så det bliver let for forbrugeren at sammenligne rødbeder med medisterpølse.

Mange små tiltag skal tilsammen bane vejen for en ny madkultur. Det bliver måske ikke let, men det bliver muligt, hvis bare vi går sammen!”.

Camilla Udsen, projektchef i Forbrugerrådet Tænk