Har du tænkt over: Hvor store skal æggene være?
Et af vores medlemmer undrer sig over størrelsesangivelsen på æg i æggebakken. For er det egentlig okay, at man fx køber en bakke med ti æg i størrelsesspændet S/M, hvor kun et eller to af dem reelt set er M? Vi har fundet et svar.
Et af Forbrugerrådet Tænks medlemmer undrer sig over størrelsen på æg i æggebakker. Det lader nemlig til, at når der er påtrykt et størrelsesspænd på æggebakken, fx S/M eller M/L, er langt de fleste æg i bakken den mindste størrelse i spændet, og kun få er den største. Er det egentlig okay, at man fx køber en bakke med ti æg i størrelsesspændet S/M, hvor kun et eller to af dem reelt set er M?
Det korte svar
Der er ikke nogen regler for, hvor mange æg af hver størrelse der skal være i en blandet bakke. Der er derfor ikke noget, der lovmæssigt strider imod, at en æggebakke indeholder ni små og kun et enkelt mellemstort æg, når der står S/M, oplyser Fødevarestyrelsen.
Det lidt længere svar
Vi har kontaktet Fødevarestyrelsen for at få overblik over reglerne for æggestørrelser. Ifølge EU-lovgivning skal æg, der sælges til den endelige forbruger, fx i supermarkeder, sorteres i forhold til vægt, og æggenes størrelser skal oplyses på æggebakken. Størrelserne opgøres efter følgende vægtklasser:
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Projekter skal skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.
Med nød og næppe en nøddemix
Favorit Mix Roasted Nuts består af 25 procent majskerner – selvom der kun ses få på fotoet på forsiden. Vildledende, mener Forbrugerrådet Tænk.
Nu skal maden klimamærkes
Når du står foran køledisken i supermarkedet, skal det være nemt at finde ud af, hvilket klimaaftryk fx roastbeef, leverpostej og hummus sætter. Det er tanken bag det kommende klimamærke på fødevarer.