Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Pizzatopping: Sådan smager det

Smager din pizza bedst, hvis du bruger revet ost? Forbrugerrådet Tænk har smagstestet revet ost og pizzatopping, og resultatet overraskede smagseksperterne.
Af Lars Nøhr Andresen
15. Marts 2018
Foto: Lars Nøhr Andresen

Pizzaer bagt og smagt på kokkeskole

Forbrugerrådet Tænk har testet revet ost og pizzatopping. En del af testen bestod i en smagstest.

Hotel og Restaurationsskolen i Valby i København lagde køkken og smagseksperter til Forbrugerrådet Tænks test af de 7 revne oste, 4 revne pizzatopping og 1 revet vegansk pizzaprodukt. 

Pizzatopping adskiller sig fra den revne ost ved, at mælkefedtet er erstattet er vegetabilsk olie. Derfor må det ikke kaldes for ost, og det veganske produkt indeholder slet ikke nogen former for mælkebestanddele. 

Produkterne er blevet smagt og bedømt i smeltet form, og vurderet hvordan de gør sig som smeltet 'ost' på en pizza.

Faglærer på skolen Thomas Rønsch Toftdahl fortæller, at en pizzaost som udgangspunkt skal have en ret neutral smag, som ikke overdøver det øvrige fyld på pizzaen, og at osten også skal fungere som en slags låg, så fyldet ikke bliver brændt, når det kommer ind i en meget varm ovn.

Smagseksperterne var klar over, at der både var revet ost og revet pizzatopping i testen. Og de var spændte på, om de kunne se, smage og mærke forskel på de 2 produkttyper. 

Pizzatopping overrasker positivt

Smagen, konsistensen eller udseendet på en del af produkterne i testen fik hårde ord med på vejen af smagseksperterne.

Men da pizzaen med Karolines Køkken Pizzatopping blev serveret, var der mere positive toner.

Farven blev beskrevet som en flot, gylden farve, hvor…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb