Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet knækbrød

Knækbrødene i Forbrugerrådet Tænks deklarationstest er vurderet ud fra deres ernæringsmæssige indhold, hvor et højt indhold af kosfibre og fuldkorn og et lavt indhold af fedt, salt og sukker er positivt.
Af Lars Nøhr Andresen
26. Januar 2018
Sådan har vi testet knækbrød
Foto: Thomas Dahl

Alle typer almindeligt knækbrød er testet

84 forskellige typer knækbrød købt i danske supermarkeder er testet.

Testen er foregået ved, at deklarationen er vurderet ud fra sundhedskriterier. Næringsdeklarationerne på pakkerne er gennemgået og indholdet af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn er vurderet i forhold til anbefalingerne og kriterierne i for eksempel Nøglehulsmærket.

Hvilket knækbrød klarer testen bedst? Få svaret her

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • fedt 30 %,
  • fuldkorn 25 %,
  • salt 25 %,
  • kostfibre 10 %,
  • sukker 10 %.

Den samlede bedømmelse er begrænset, hvis bedømmelserne for mindst én af parametrene er dårligere end 'god'.