Basmatiris: Undgå pakker med mange knækkede riskorn
Ris med mange knækkede riskorn, gør det umuligt at koge risen ordentligt. Test af 10 basmatiris viser et enkelt produkt med 19 procent knækkede riskorn. Se det her.
Knækkede riskorn: Umuligt at koge risen perfekt
Knækkede riskorn gør det umuligt at koge risen, så den bliver ensartet. Det skyldes, at de knækkede riskorn skal have langt mindre kogetid end de hele riskorn for at blive møre.
Knækkede riskorn vil være helt udkogte, når de hele riskorn kogt færdige. Faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København Gert Jørgensen siger, at mange knækkede riskorn især kan ødelægge fornemmelsen af risen i munden, og fordi ris ikke i sig selv smager af skrækkelig meget, er det en væsentlig del af smagsoplevelsen.
Indholdet af knækkede riskorn må ifølge en aftale mellem de britiske myndigheder og risindustrien ikke være over ti procent, medmindre produktet markedsføres som et produkt med knækkede riskorn.
19 procent knækkede riskorn
Denne ris indeholdt så mange knækkede ris, at den får bedømmelsen "dårlig"
Gestus Ris Basmati løse købt i Meny indeholder hele 19 procent knækkede riskorn, hvilket altså betyder, at næsten hvert femte riskorn i pakken er knækket. Gestus Ris Basmati løse får derfor som den eneste ris i testen bedømmelsen ‘dårlig’ i kvalitet af riskornene.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Smagstest: Sådan skal basmatiris smage
Hvordan smager rigtig basmatiris, og hvordan koger du basmatiris korrekt? Forbrugerrådet Tænk og 2 eksperter giver dig svaret på, hvordan du får den bedste smag.
Sprøjtemidler: Så mange rester fandt vi i basmatiris
Økologiske basmatiris bør være uden rester af sprøjtemidler. Men er de det? Og hvad med ikke-økologiske basmatiris? Er der sprøjtemidler i dem? Få svaret her.
Sådan bruger du bælgfrugter
Bælgfrugter som bønner og linser er fyldt med proteiner, fibre og vitaminer. Klimabelastningen er lav, og de er forholdsvis billige. Men mange ved ikke, hvordan de skal bruge de grønne proteiner. Få fif til at bruge dem.