Små banker giver den bedste kassekredit | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Små banker giver den bedste kassekredit

En kassekredit kan være en langt billigere måde at finansiere køb af eksempelvis en ny computer end en afbetalingsordning. Små banker tilbyder de billigste kassekreditter, mens en kassekredit hos flere af de store banker er dyrere. Det viser en test i det nyeste nummer af magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge.

Foto: Getty Images · 27. februar 2018
Person sætter mønter op

Med en kassekredit hos banken er det muligt at trække over på sin konto til et vist beløb. Hvis man har brug for et mindre beløb i kortere tid, kan man hurtigt få penge i hånden med en kassekredit. Prisen på en kassekredit varierer dog meget fra bank til bank.

I toppen af testen ligger mange små banker. Vestjysk Bank har den billigste kassekredit med en ÅOP (årlige omkostninger i procent) på kun 3,2 procent, hvis man bruger hele beløbet i kassekreditten. Derudover ligger Skjern Bank også i toppen. I bunden af testen ligger Nordea med flere af de andre store banker. En kassekredit hos Nordea kan koste hele 17,8 procent i ÅOP.

Næsten halvdelen af de 13 testede banker tilbyder dog en pris på kassekreditten, som er for høj, mener Lars Baadsgaard, som er projektleder i Forbrugerrådet Tænk.

”Vores test viser, at gennemsnitsprisen for en kassekredit er 7 procent i ÅOP. Derfor bør en kassekredit ikke koste mere, hvis man også tager det generelle lave renteniveau i betragtning. Hvis banken tilbyder dig en kassekredit med en højere ÅOP end 7 procent, skal du forhandle med banken. Du kan også overveje, om du vil overføre din lønkonto til en anden bank, så du får en bedre pris,” siger Lars Baadsgaard.

En kassekredit er et godt lån

Man kan hurtigt få brug for penge, hvis der dukker uventede udgifter op i budgettet. Og til uforudsete udgifter er kassekreditten ofte en god og billig måde at komme til penge på.

”Hvis man får brug for en ny computer og vil købe den på afbetaling, er det ikke unormalt, at man skal betale 25-30 procent i ÅOP. Dermed er det flere gange dyrere end en gennemsnitlig kassekredit, og derfor er det altid en langt bedre løsning at få en kassekredit i banken,” siger Lars Baadsgaard. 

Hvilken pris banken tilbyder for en kassekredit afhænger også af, hvor god en kunde man er. Hvis man har lånt mange penge i banken og har en god økonomi, er der stor sandsynlighed for, at man kan få en god rente på en kassekredit.

Sådan har vi testet kassekreditter

Forbrugerrådet Tænk Penge har testet, hvad en kassekredit i tilknytning til en lønkonto koster hos 13 pengeinstitutter. Vi har lavet en fiktiv kassekredit på 50.000 kroner og udregnet, hvad den koster ved en udnyttelse på henholdsvis 100 procent, 50 procent og 25 procent over en periode på fem år i årlige omkostninger i procent (ÅOP).

For yderligere oplysninger, kontakt Forbrugerrådet Tænks pressetelefon på 25882016