Nets på vej med krav til bankerne om Dankort i Apple Pay
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Dankort i Apple Pay er et skridt nærmere for mange

Nets, der står bag Dankortet, er på vej med et krav om, at bankerne skal tilbyde kortet i wallets som Apple og Google Pay. Det er godt nyt for forbrugerne.

Christina Vejsgaard · Foto: Getty Images · 17. august 2023
betaling med kort på telefonen

Fotokredit: Getty Images

Opdateret 17. august: Også Sydbank planlægger at udvikle en løsning med Dankortet i Apple Pay til deres kunder i løbet af 2024.

Danske Bank gik forrest, da de sidste år gav deres kunder mulighed for at knytte deres Dankort til Apple Pay. I landets andre banker betaler kunderne automatisk med Visa- eller Mastercard-delen af et eventuelt dobbeltkort, mens rene Dankort ikke kan sættes op til wallets som Apple Pay. 

Men nu kan muligheden være på vej for flere forbrugere, efter at Nets til FinansWatch har bekræftet, at de vil stille det som et krav til bankerne.

”En stadig stigende del af betalingerne i Danmark sker i dag via mobilen, så vi ser det som en naturlig del af udviklingen af Dankort, at det bliver tilgængelig i fx Apple Pay,” siger Esben Torpe-Jørgensen, der er direktør for Dankort hos Nets, i en skriftlig kommentar til FinansWatch. 

Ifølge mediet er Arbejdernes Landsbank på grund af kravet fra Nets i gang med at gøre det muligt for kunderne at bruge deres Dankort i mobile betalingsløsninger som Apple Pay. 

Kravet fra Nets bliver taget godt imod af Forbrugerrådet Tænks økonom Jacob Ruben Hansen:

Dankortet er i rigtig mange tilfælde det klart billigste betalingskort for butikkerne, og derfor er det en fordel for forbrugerne, at så mange betalinger som muligt foregår med Dankort. Jacob Ruben Hansen Økonom i Forbrugerrådet Tænk

”Dankortet er i rigtig mange tilfælde det klart billigste betalingskort for butikkerne, og derfor er det en fordel for forbrugerne, at så mange betalinger som muligt foregår med Dankort. Det giver butikkerne lavere omkostninger til betalinger, og dermed også bedre muligheder for at holde priserne på deres varer og ydelser nede,” siger han. 

Dankortets andel af de samlede betalinger er i en længere årrække blevet mindre. I 2018 var over 70 procent af betalingerne fra danske betalingskort Dankort-betalinger. I andet kvartal af 2023 var det tal dykket til under 60 procent. 

En af forklaringerne er fremkomsten af nye betalingsmuligheder som Apple Pay og Google Pay. Fra 2019 til 2021 steg andelen af danskere, der havde adgang til Apple Pay for eksempel fra 9 til 18 procent.  

”Mobilbetalingsløsninger kommer med mange fordele for forbrugerne, som kan nøjes med at have telefonen i lommen, når de skal i supermarkedet. Men udviklingen skulle helst ikke være på bekostning af Dankortet, som er med til at holde priserne på betalinger nede, til glæde og gavn for de danske forbrugere” siger Jacob Ruben Hansen fra Forbrugerrådet Tænk.