Boliglån: Sådan skifter du realkreditinstitut
Gebyrer er i realkreditinstitutterne er ofte ens, så kan det betale sig at skifte realkreditinstitut? Og hvornår er det bedst at gøre det? Bliv klogere her.

Er bidragssatserne på dit realkreditlån steget? Er du i gang med at omlægge lån eller skifte bank? Så kan du måske spare penge ved at skifte realkreditinstitut.
Gebyrerne i realkreditinstitutterne er ofte ens. Når et af realkreditinstitutterne hæver prisen, følger de andre nemlig ofte efter.
En test fra magasinet Forbrugerrådet Tænk Penge viser dog, at du kan spare op til 3.000 kroner om året i gebyrer ved at vælge det billigste realkreditinstitut.
Men hvordan skifter du realkreditinstitut? Få hjælp her.
Dyrt at skifte realkreditinstitut
Gebyrerne hos de danske realkreditinstitutter er steget dramatisk. I 2018 betalte danskerne 18 milliarder kroner i bidragssatser til realkreditinstitutterne. Det er en stigning på 12,8 milliarder kroner siden 2003.
Lavere bidragssatser kan friste dig til at skifte realkreditinstitut, men skiftet koster mange penge.
Skifter du realkreditinstitut, tager det mellem 7 og 10 år at tjene prisen for skiftet hjem. Det viser magasinet Forbrugerrådet Tænk Penges undersøgelse af priser for at skifte realkreditinstitut fra 2018.
Bidragssatserne i dit nye realkreditinstitut kan også stige, efter du har skiftet. Bankernes luftige låneaftaler gør det nemlig muligt for dem at skrue op for bidragssatserne, når de mangler penge.
Skift, hvis du alligevel ændrer lånet
Skift af realkreditinstitut kan som regel bedst betale sig, hvis du alligevel er i gang med at ændre på dit lån.
Omlægger du dit lån, kan du muligvis spare penge ved samtidig at skifte til et billigere realkreditinstitut.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Realkreditlån: Sådan undgår du dyre faldgruber
Skal du købe bolig, omlægge boliglån eller skifte realkreditinstitut? Realkreditlån binder dig i mange år. Få hjælp til at vælge lån og undgå dyre faldgruber.

Det skal du vide, før du køber en andelsbolig
Køber du en andelsbolig frem for en ejerbolig, er der både fordele og ulemper for din økonomi. Se her, hvad skal du være opmærksom på.

Oversigt over budgetposter
Har du husket det hele? Det kan være svært at få overblik over indtægter og udgifter, når du laver dit budget. Få hjælp med denne samlede oversigt.