Blueetooth højtalere - Disse er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse bluetooth højtalere er Bedst i Test

Uanset om du er på jagt efter en transportable højtaler, eller vil have gode trådløse højtalere til hjemmet, så har vi testet dem. Se hvilke syv højtalere vi anbefaler, tre er Bedst i Test.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 25. marts 2024
Disse Bluetooth højtalere er Bedst i Test

Imagecredit: Getty Images

Bluetooth højtalere gør det nemt at afspille musik eller høre podcast fra fx din telefon, og du er ikke afhængig af, at de skal være til tilknyttet din afspiller med kabler. Nogle af højtalerne er små og transportable mens andre er større og tungere eller kræver strøm fra en stikkontakt. Vi har også testet flere højtalere som stereo-par, hvis de har haft denne funktion. 

Forbrugerrådet Tænk har testet 132 bluetooth højtalere, for lydkvalitet, brugervenlighed og meget mere. Bluetooth højtalere er i vores test defineret ud fra, at de primært modtager lydsignal via Bluetooth. Nogle af højtalerne modtager dog også signal via wifi eller har indgang til kabler. 

Disse mærker har vi testet 

Højtalerne er testet for lydkvalitet, både teknisk og oplevet af et lyttepanel, og brugervenlighed er vurderet, ligesom batterilevetiden er målt. 

Vi har testet højtalere fra 

Amazon, Apple, Audio Pro, Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Dali, Denon, Devialet, Edifier, Elac, Google, Harman Kardon, Ikea, JBL, KEF, KLIPSCH, Kitsound, LG, Loewe, Marshall, Naim Audio, Niceboy, Philips, Polaroid, Pure, Sonos, Sony, Soundcore by Anker, Ultimate Ears, Urbanista og Yamaha 

Vægt og størrelse afhænger af dit behov 

Vægt og størrelse er vigtig for mobiliteten, hvis du ikke vil slæbe på for tung en højtaler, når du tager den med dig.  

Selvom det kræver plads i højtaleren for at lave en god lyd, så viser vores test, at du kan få gode højtalere, som vejer omkring et kilo. Høj lydstyrke kræver til gengæld større højtalere, som er knap så lette at flytte rundt på. 

I testen finder du højtalere, som vejer fra 180 gram op til 18 kg og vi fremhæver gode højtalere i flere forskellige vægtklasser.  

Batteri er vigtig for de transportable højtalere 

Batteriet kan være en akilleshæl for højtalere, hvis de bliver flyttet meget rundt. I testen kan vi se, at der er stor forskel på batterilevetiden, hvor den korteste batteritid er på lidt over 3 timer, mens den bedste kan spille i over 38 timer, hvilket er værd at tage med, hvis du fx skal på festival. 

To højtalere, hvis du vil have stereo 

De fleste trådløse højtalere kan du få som enkelt-højtalere, men enkelte kan du købe parvis og andre igen har mulighed for, at du kan knytte en ekstra til, så de får stereofunktion. 

Hvis højtalerne har mulighed for stereo har vi testet det, og det gør ikke overraskende lyden bedre, desværre er det ofte lidt mere besværligt at installere. 

Disse højtalere er bedst i test 

Tre højtalere bliver Bedst i test. Vi anbefaler også fire andre højtalere, som dækker forskellige behov for fx størrelse. 

Vil du læse hele artiklen om bluetooth højtalere?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?