Banker og kreditforeninger | Forbrugerrådet Tænk: Vi tænker, før du handler Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Banker og kreditforeninger

Din bank er ikke en gratis service. Uanset om du har en opsparing stående, eller du har lånt penge af din bank, så betaler du for det. Derfor skal du være opmærksom på, om du får, hvad du betaler for - og om du betaler alt for meget. Mange af os har også lån via kreditforeninger, og også her er det vigtigt, at have øje for, om der muligheder for at spare penge på gebyrer og omkostninger.

Mand frustreret over uforståelige bankdokumenter

Vores 10 anbefalinger, der vil give bedre konkurrence i finanssektoren

Interessekonflikter, sammenbundne produkter og uforståelige dokumenter gør det svært at være forbruger i den finansielle sektor, og det hæmmer konkurrencen.

Læs vores anbefalinger

Nyt hjem eller nyt lån?

Køber du et hus eller en lejlighed, skal du låne penge til købet. Boliglånet koster dig penge hver måned i mange år. Realkreditsystemet er svært at gennemskue, lånedokumenterne er svære at forstå, og bankens tilbud er svære at sammenligne. Forbrugerrådet Tænk kæmper for et realkreditsystem, der er let tilgængeligt for dig som forbruger, og hvor det er billigt eller allerhelst gratis at flytte realkreditinstitut, når bankerne hæver bidragssatsen. Så kan konkurrencen tvinge priserne ned. Bliv klogere på dit boliglån her.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.