Har trådløse højtalere god lyd? | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Trådløse højtalere: Har de god lyd?

Hvordan er lydkvaliteten på trådløse højtalere? Testen viser, at lydkvaliteten er tilfredsstillende på mange af de testede højtalere, men hvilke er bedst?

Tage Majland · Foto: Getty Images · 21. september 2018
Person bruger deres trådløse højtaler og tester om lyden er god.

Trådløse højtalere leverer god lydkvalitet

Flere trådløse højtalere i Forbrugerrådet Tænks test leverer lyd på et tilfredsstillende niveau. Selv en del af de mindre, transportable højtalere er værd at lytte til.

Større, stationære højtalere giver dog en bedre og mere fyldig lyd, især hvis du skal spille et større rum op. I denne kategori får 23 ud af 37 trådløse højtalere en samlet bedømmelse på god eller meget god. Men kun 17 af de 37 får god eller meget god i bedømmelsen af lyden.

Blandt testens batteridrevne trådløse højtalere får 36 af 59 trådløse højtalere en samlet bedømmelse på god eller meget god. I bedømmelsen af lyden får 9 højtalere en god eller meget god bedømmelsen.

De fleste trådløse højtalere, der skal forbinde med Bluetooth får gode bedømmelser i brugervenlighed, da Bluetooth er meget nemt at sætte op og bruge.

Nemt at komme i gang og anvende trådløse højtalere

Brugervenligheden blandt testens højtalere er generelt god, og de fleste højtalere er nemme at bruge og nemme at sætte op. Nogle af de batteridrevne modeller har lidt udfordringer, hvis flere mobiltelefoner skal styre højtaleren på en gang.

Fleksibiliteten for dig er størst, hvis du køber en højtaler, der understøtter både wifi og bluetooth.

Wifi er ikke indbygget i alle trådløse højtalere

Wifi forbindelse har flere af testens højtalere ikke mulighed for. Forbindelse med Wifi giver blandt andet en mere stabil og bedre lyd, mulighed for flere funktioner, og musikken afbrydes ikke, hvis telefonen ringer.

Sorter efter, om de testede trådløse højtalere har wifi eller bluetooth samt andre funktioner.