Undgå store udgifter ved alarmsystem | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Alarmsystem: Undgå store udgifter

Tyverialarmer med abonnement kommer nemt til at koste dig rigtig mange penge, hvis du ikke ser dig for. Det viser Forbrugerrådet Tænk Penges pristjek.

Jesper Frydland-Raun · Foto: Getty Images · 20. maj 2020
Person bruger alarm i hjemmet

Alarmer med vagtordning koster mange penge

Privatalarmer fra et vagtfirma kommer nemt til at koste mange penge i længden. Det viser en undersøgelse lavet af Forbrugerrådet Tænk Penge.

Alarmsystemer med abonnementer, hvor der er vagter tilknyttet, udbydes af flere firmaer. De 3 største firmaer i Danmark er:

  • Verisure
  • Falck
  • G4S

Verisure har indgået et samarbejde med Falck. Vælger du et alarmsystem fra Falck, er det derfor i realiteten som at vælge et alarmsystem fra Verisure og vice versa.

Pristjek fra 2012: Alarmer er en dyr fornøjelse

Forbrugerrådet Tænk undersøgte i 2012 priserne for alarmsystemer med abonnement hos Falck, G4S og Verisure. Det var før Falck og Verisure indgik et samarbejde, og før Verisure holdt deres priser skjult.

Pristjekket viste, at:

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Forbrugerrådet Tænk mener: Alarmselskaber må ikke kræve dit telefonnummer for at oplyse prisen

"Du har krav på at kende prisen på en vare, både i en fysisk butik og på nettet, og det er ikke lovligt, at du skal give samtykke til markedsføring for at få oplyst prisen.

Det er ikke lovligt, at du skal give dit telefonnummer og samtykke til at blive ringet op, før du kan se prisen på et alarmsystem til din bolig.

Virksomheder må kun indsamle de informationer, de skal bruge om dig, og det er tydeligvis ikke nødvendigt at kende dit telefonnummer, da prisen bliver vist umiddelbart efter, du har tastet det ind på vagtselskabernes hjemmeside.

Alarmselskaberne skal lægge deres priser åbent frem, så du nemmere kan sammenligne priserne, uden at give en sælger lov til at ringe dig op."

- Maria Liljeqvist, seniorjurist hos Forbrugerrådet Tænk