Opvaskemaskiner - disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse opvaskemaskiner er Bedst i Test

Disse opvaskemaskiner klarer sig bedst i vores test. Se også hvilken der er Bedst i test og andre opvaskemaskiner vi anbefaler.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 7. maj 2024
Opvaskemaskine og bedst i test logo

Opvaskemaskinen er en dyr investering, og den skal holde i mange år, så derfor er det ikke ligegyldig hvilken maskine du køber.

Forbrugerrådet Tænk tester løbende opvaskemaskiner, så du nemt kan finde den bedste opvaskemaskine, til dit behov.

Testen af opvaskemaskiner er uvildig og er udført på et anerkendt laboratorium. Vi udvælger og køber selv opvaskemaskinerne. Producenterne har derfor ingen indflydelse på testresultaterne.

Når vi tester opvaskemaskinerne, ser vi på:

  • Vaske- og tørreevne
  • Tidsforbrug
  • Vand- og elforbrug
  • Brugervenlighed
  • Støj
  • Håndværksmæssig udførsel

Ny og opdateret testmetode 

Vi tester løbende opvaskemaskiner, og vi tester altid på samme standardiserede måde. Vi har dog netop opdateret vores testmetode og derfor kan du se 31 opvaskemaskiner vi har testet efter vores nye testmetode og 96 som vi tidligere har testet. 

Testresultaterne i de to test er ikke sammenlignelige, men en maskine som klarer sig godt i vores test uanset om det er efter det nye eller den gamle testmetode, er en god opvaskemaskine. 

I vores seneste test finder du følgende mærker:

AEG, Beko, Blomberg, Bosch, Cylinda, Electrolux, Elvita, Grundig, Miele, Point, Siemens og Whirlpool

I vores tidligere test finder du opvaskemaskiner fra disse mærker

AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Blomberg, Bosch, Brandt, Cylinda, Electrolux, Elvita, Fisher & Paykel, Gram, Grundig, Ikea, LG, Logik, Miele, Samsung, Scandomestic, Siemens, Wasco (Harald Nyborg), Whirlpool  og Zanussi

Disse typer af opvaskemaskiner tester vi

Testen af opvaskemaskiner ser på flere typer af opvaskemaskiner. Der kan nemlig være forskel på om en opvaskemaskine er integrerbar, smal eller lignende, når vi ser på hvor god den er. Opvaskemaskinerne i vores nye test er alle 60 cm bredde, men under tidligere testede finder du flere typer.

Vi tester løbende og forventer at vi opdaterer testen senere med flere forskellige typer af opvaskemaskiner fx de integrerede og smalle modeller.

Vælg en opvaskemaskine der passer til dit behov

Der er mange opvaskemaskiner at vælge imellem, og det kan være svært at se forskel. I vores test kan du sortere og filtrere på flere forskellige parametre. De opvaskemaskiner som opnår en samlet bedømmelse på ’god’ er maskiner som vasker og tørrer godt, og som samtidig har et lavt energiforbrug.

Disse opvaskemaskiner anbefaler vi

Vi anbefaler fem opvaskemaskiner. En bliver Bedst i Test, en god billig model, samt fire maskiner, som klarede sig godt i vores tidligere test. Vi anbefaler både underbyggede og integrerede opvaskemaskiner som er 60 cm og 45 cm bredde.

Vil du læse hele artiklen om opvaskemaskiner?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?