Tørretumblere: Disse er Bedst i test (2023)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse tørretumblere er Bedst i Test

Hvilke tørretumblere er Bedst i Test? Se, hvilke tørretumblere som er bedst til at tørre, har et lavt energiforbrug, og er brugervenlige.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 6. september 2023
Et værelse med en vaskemaskine i

En tørretumbler er god at tørre tøj i, hvis du ikke kan tørre dit tøj udenfor. Vi i Forbrugerrådet Tænk tester derfor kondenstørretumblere med varmepumpe, som er den type tørretumbler, der er mest miljøvenlig.

Vi tester ikke tørretumblere med aftræk og kondenstørretumblere uden varmepumpe da der er få på markedet og de er dyre i brug og mere miljøbelastende. Så er du på jagt efter en ny tørretumbler, bør du gå uden om disse typer.

Det kan godt betale sig at skifte tørretumbler

En tørretumbler behøver ikke at være dyr i indkøb, men den kan godt ende med at være dyr i brug.  

Den mest energivenlige tørretumbler i testen bruger omkring 1 kWh til en tørring. Hvilket ikke er meget mere end en vaskemaskine eller opvaskemaskine bruger i strøm ved en vask.

Det betyder at en tørring med de mest energivenlige tørretumblere koster ca. 3,84 kroner (Gennemsnitsprisen for 1. kvartal 2023 i følge Forsyningstilsynet er 3,84 kr.). Den mindst energivenlige tørretumbler i testen bruger 1,7 kWh, som er ca. 6,5 kroner. Forskellen virker lille, men over et år løber det alligevel op, hvis du tørretumbler ofte. (Ca. 400 kroner på et år, hvis du tørrer tøj 3 gange i ugen)

Der kan altså være mange penge at spare, hvis du udskifter en ældre model med en ny, men kun hvis din tørretumbler alligevel skal skiftes fordi den er gået i stykker. Undersøgelser viser nemlig at den største miljøbelastning ligger i produktionen.

Ønsker du dig en tørretumbler, men ved du ikke, hvad du skal se efter? Så kan du få hjælp i vores tørretumbler-test.

Disse tørretumblere har vi testet

Vi har testet tørretumblere af følgende mærker

AEG, Asko, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Elvita, Gorenje, Grundig, Haier, Hisense, Ikea, LG, Miele, Samsung, Sharp, Siemens og Whirlpool

Det skal en tørretumbler kunne

I testen af tørretumblere finder du flere gode modeller. For at en tørretumbler klarer sig godt i vores test, og blive Bedst i test skal den:

  • Tørre tøjet godt og hurtigt – også selvom du tørrer jeans, t-shirts og håndklæder samtidig
  • Have et lavt energiforbrug
  • Være brugervenlige
  • Støje mindst muligt

Disse tørretumblere er Bedst i Test

Tre tørretumblere bliver Bedst i test, men to af tørretumblerne er stort set identiske, forskellen ligger primært i deres modelnavn. Her kan du se de tørretumblere vi mener er et godt valg.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?