Vaskemaskiner: Bedst i test (2022) Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse vaskemaskiner er Bedst i Test

Skal du have ny vaskemaskine? Vi har testet, så du undgår at købe en dårlig maskine. Se hvilke vaskemaskiner vi anbefaler her.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 27. juni 2022
vaskemaskine bedst i test

Din vaskemaskine skal vaske godt og holde længe. Men der forskel på, hvor mange penge du vil bruge på en maskine, og hvor stort et vaskebehov du har.

Vi tester vaskemaskiner løbende, så du nemt kan finde den bedste vaskemaskine til netop dine behov. Vores vaskemaskine test er uvildig og udføres på et anerkendt laboratorium. Vi vælger og køber selv vaskemaskinerne. Producenterne har derfor ingen indflydelse på testresultaterne.

Sådan vurderer vi vaskemaskinerne

Vaskemaskinerne testes for deres vaskeevne, skylleevne, energiforbrug, tidsforbrug samt deres evne til at centrifugere. Vi undersøger også for, hvor meget de støjer, og hvor lette de er at bruge.

  • Vi har testet følgende:
  • Frontbetjente modeller
  • Topbetjente modeller
  • Med og uden automatisk sæbedosering
  • Kapacitet på 6-10 kg
  • Pris 1.400 – 12.000 kroner

Vaskemaskiner fra disse mærker er testet

Vaskemaskiner fra AEG, Asko, BEKO, Bauknecht, Blomberg, Bosch, Electrolux, Gorenje, Grundig, Ikea, LG, Logik, Miele, Samsung, Scandomestic, Siemens og Whirlpool er testet.

Energimærke er ikke et kvalitetsstempel

Alle vaske maskiner er energimærkede, så du kan vælge en energivenlig maskine. Energimærket bliver givet ud fra maskinens strøm og vandforbrug på Eco-programmet. Vores test viser dog, at når vi måler på energiforbruget på en 40 graders vask, så kan en maskine med et godt energimærke pludselig blive dyr i brug.

I testen kan du se energi- og vandforbrug på 40 graders vaske. De vaskemaskiner, som bliver Bedst i Test har et lavt energiforbrug.

Disse vaskemaskiner er de bedste

Vaskemaskinerne som bliver Bedst i test kommer fra samme mærke. Der er både vaskemaskiner med automatisk sæbedosering og uden, som bliver Bedst i test. Vi anbefaler også 2 andre vaskemaskiner, som er gode til at vaske og skylle tøjet.

Vil du læse hele artiklen om vaskemaskiner?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?