Smart tv og fladskærms tv: Her er de bedste (2024)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her er de bedste fladskærme og smart tv

Smart-tv og fladskærms tv fra LG, Samsung, Sony og Philips er populære, men hvilke klarer sig bedst i vores test? Se, hvilke der er bedst i test netop nu.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 15. marts 2024
Disse smarttv og fladskærme er Bedst i Test

Samsung, LG, Sony, HiSense, Panasonic  eller Philips. Der er mange mærker og modeller at vælge imellem, når du skal købe tv - men hvad skal du vælge? I vores tv test undersøger vi løbende nye fladskærme og smart tv, som kommer på markedet.

Sådan tester vi fladskærme og smart-tv

Testen af tv forgår på et uvildigt laboratorium, hvor vi måler på flere forskellige parametre. Vi tester på samme måde hver gang, så alle vores testresultater er sammenlignelige. I testen ser vi blandt andet på:

 • Billed- og lydkvalitet
 • Brugervenligheden
 • Smart-menuer og appbutikker på tv’et
 • Strømforbrug

Følgende mærker har vi testet

I testen finder du over 200 smart-tv og fladskærme fra følgende mærker: 

 • HiSense
 • LG
 • Panasonic
 • Philips
 • Samsung
 • Sony
 • TCL

Vi tester skærmene løbende op på samme standardiserede måde. Derfor kan du nemt sammenligne to fladskærme testet henholdsvis i november 2023 og marts 2024. Selvom de ikke er testet samtidig er resultaterne sammenlignelige. Når en fladskærm eller et smart-tv forsvinder fra handlen, fjerner vi det fra testen, så du ikke skal lede forgæves efter en model, der ikke længere kan købes.

Produktionsåret har betydning for dit smart tv

Skal du købe et smart tv, kan det være en fordel at vælge en model, som er ny på markedet. Selvom du køber et smart tv fra nyt, så er det ikke sikkert, at de kanal-apps du skal bruge til dit tv bliver ved med at virke mange år frem, hvis modellen har nogle år på bagen.

Styresystemet i dit tv kan nemlig blive forældet og nogle producenter opdaterer ikke styresystemet i deres tv særligt længe. Samtidig kan kanaludbyderne (Netflix, Tv2Play, DR og lign) vælge ikke at ville lave apps der passer til dit tv, når de opdaterer deres kanalapps – fordi de mener, at for få har et tv med så gammelt et styresystem.

I vores test kan du under specifikationer se, hvornår skærmen kom på markedet. 

Køber du et brugt smart-tv, skal du derfor være opmærksom på, at der kan være kanaler og streamingtjenester, du ikke kan tilgå via fjernsynets app-butik. 

Disse smart-tv og fladskærme er Bedst i Test

Priserne på tv falder hurtigt, og nye og opdaterede modeller kommer hele tiden i handlen. Forbrugerrådet Tænk tester modellerne flere gange om året. Her de tv, vi mener er gode valg uanset om du er til 65”, 55” eller 32”.

Vil du læse hele artiklen om fladskærms-tv?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?