Vaskemidler til hvid vask: Disse er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de bedste vaskemidler til hvid vask

Til hvid vask er vaskepulver bedre end flydende vaskemiddel, og du kan nemt finde et vaskemiddel, der både vasker rent, holder tøjet hvidt og som ikke indeholder problematiske stoffer. Her er de bedste.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 29. juni 2022
Disse vaskemidler til _Hvid vask er Bedst i Test

Vaskemidler til hvid vask fås som pulver eller i flydende form. Vi har testet vaskemidlernes vaskeevne, hvilket afgøres ved, hvordan de klarer følgende opgaver: 

  • Fedtpletter
  • Enzymkrævende pletter
  • Farvede pletter

Derudover er det målt, hvor hvidt tøjet forbliver med vaskemidlerne, og om vaskemidlet forhindrer tøjet i at blive gråt. 

Vi har testet vaskemidler fra A+, Änglamark, Bio-tex, Coop, Eco Clean Nordic, Formil, Grøn Balance, Hello Sensitive, Neutral, Maxitrat, OMO, Rema 1000, Salling Fri, Savin og Tandil.

Bedste vaskemidler er i pulverform

Det er vaskemidler i pulverform, der er mest effektive til hvid vask, og det skyldes, at der kun kan tilsættes blegemiddel til pulver. Blegemiddel fungerer ikke, hvis det opløses i et flydende vaskemiddel. 

Gå derfor efter vaskepulver med blegemiddel til hvidt tøj. Blegemidlet hjælper til at holde tøjet hvidt, og det kan også hjælpe til at holde vaskemaskinen ren.

Vaskemidler snyder tøjet hvidt

Nogle vaskemidler indeholder optisk hvidt, som er et stof, der sætter sig i tøjet, og får det til at fremstå hvidere. Optisk hvidt kan være skadeligt for vandmiljøet og det kan også være hudirriterende. 

Du kan i testen se hvilke fem vaskemidler, der indeholder optisk hvidt, men du kan også se det på vaskemidlets indholdsdeklaration. Det står angivet som “optisk hvidt”. 

Disse vaskemidler er gode valg

De tre bedste vaskemidler til hvid vask klarer sig meget ens i testen, og de er gode til at fjerne enzymkrævende pletter samt farvede pletter.

 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?