Køleskab: Disse er bedst i test - stor uvildig test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse køleskabe er Bedst i Test

Hvilke køleskabe holder bedst maden kold og frisk uden at bruge for meget energi eller støje? Se hvilket køleskab, der er Bedst i Test.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 17. april 2024
Person tager noget fra et køleskab og bedst i test logo

Dit køleskab skal holde i mange år, derfor er det vigtigt at det er godt og energivenligt. Forbrugerrådet Tænk tester løbende køleskabe. I vores køleskab test finder du de mest populære køleskabsmærker på det danske marked.

Vi tester både fritstående køleskabe og integrerede køleskabe.

Disse køleskabe har vi testet

Køleskabe fra AEG, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Hisense, Ikea,LG, Liebherr, Miele, Point, Samsung, Siemens og Whirlpool er testet for

  • Hvor hurtigt og godt køleskabet køler maden
  • Hvor meget køleskabet støjer
  • Hvor meget energi køleskabet bruger

Køleskabene undersøges også for, om der er nem adgang til mad- og drikkevarer i køleskabet, og om det er let at holde rent.

Vi tester løbende nye køleskabsmodeller og alle køleskabe bliver testet på samme måde. Vores testresultater er derfor sammenlignelige uanset hvilket år en model er testet.

Et godt energimærke kan snyde

Det er vigtigt at vælge et køleskab med et godt energimærke, da det har stor betydning for hvor meget strøm det bruger – og dermed hvor dyrt –dit køleskab samlet set bliver over en periode på fx 10 år.

I vores test har køleskabene energimærker som går fra D-F, men der findes også enkelte køleskabe, som har energimærke C.

Vores test viser dog, at energimærket kan snyde. Et godt energimærke kan nemlig dække over, at køleskabet ikke køler godt nok eller er god til at køle og holde din mad kold, når du fx fylder køleskabet op med mad efter en stor indkøbstur.

I vores test kan du se hvilke køleskabe, som både har et godt energimærke og er gode til at køle.

Er du på jagt efter et brugt køleskab?

Køleskabsproducenterne har skiftet mange køleskabe ud i forbindelse med, at der ny energimærkning i 2021. Får du tilbudt et brugt køleskab, som ikke længere er i handlen, kan du muligvis finde den under tidligere testede køleskabe, hvor vi har samlet køleskabe vi har testet, men som ikke længere forhandles.

Dette køleskab er Bedst i Test

I vores test klarer fritstående køleskabe sig generelt set bedre end integrerede køleskabe. Det skyldes primært at køleskabene er dårligere isoleret, fordi de skal kunne passe ind i et skab. Herunder kan du se det køleskab, som er Bedst i Test, samt dét integrerede køleskab, som klarer sig bedst i vores test.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?