Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Grillkul: Skal du vælge trækul eller grillbriketter?

Grillbriketter og trækul er gode til hver deres typer mad. Få svar på, hvilke grillkul du skal vælge, hvis du skal grille pølser eller en stor steg.
Af Jesper Frydland-Raun
20. Maj 2020
Grillkul: Sådan vælger du rigtige
Foto: iStock

Grillkullet skal passe til maden, du griller

Grillkul findes i forskellige former, og de er hver især gode til forskellige typer mad.

  • Trækul – der ofte sælges med betegnelsen grillkul – bliver varmere end grillbriketter, men holder ikke på varmen i så lang tid som grillbriketter. Trækul er mindre stykker træ.
  • Grillbriketter holder sig til gengæld varme i længere tid end trækul. Grillbriketter er sammenpresset trækul, men kan også indeholde andet end træ.

Maden afgør, hvilken slags grillkul der er bedst for dig at bruge. Artiklen forklarer, hvad du skal være opmærksom på.

Klimaet kan du også tage med i dine overvejelser, da CO2-udledningen er forskellig afhængig af, hvordan du tænder op.

Grill: Hvilket mærke er grill-ejerne gladest for?

Trækul: Her skal du vælge det

Trækul egner sig godt til mindre stykker mad, såsom pølser, bøffer, grøntsager eller fisk, der ikke skal grilles i alt for lang tid.

Trækul giver en let røget smag til maden og er velegnet til små stykker mad, fordi de:

  • Er hurtige at tænde.
  • Brænder i kort tid.
  • Afgiver…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb