Disse 5 mobilselskaber har været de bedste over tid
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her er de fem bedste mobilselskaber - over tid

Ser man på de otte seneste test af mobilabonnementer, er der fem selskaber, der skiller sig særligt positivt ud.

Emil Rosager Schaarup · Foto: Getty Images · 17. januar 2024
disse 4 mobilselskaber har været bedst over tid

Imagecredit: Getty Images

Siden 2019 har vi testet over 1.000 mobilabonnementer fordelt på otte forskellige test. Selv om det kan være meget individuelt, hvad man har behov for i et mobilabonnement, så viser vores test, at det for mange vil være muligt at finde en besparelse på mobilabonnementet, hvis det er noget tid siden, du sidst så din aftale efter i sømmene.

De fleste bør ikke give mere end 100 kr. for dit mobilabonnement 

Vores undersøgelse af mobilabonnementer viser, at hvis du har wifi derhjemme, burde du kunne klare dig med et mobilabonnement til under 100 kroner. Betaler du over 100 kroner om måneden for dit abonnement, bør der være mulighed for, at du kan finde et billigere abonnement og spare lidt penge. Og det er nemt at skifte mobilselskab

Du skal ikke selv opsige dit abonnement hos dit gamle selskab, når du skifter til et andet selskab med samme nummer. Dit nye mobilselskab sørger for at flytte abonnementet. Du skal blot gøre opmærksom på, at du ønsker at beholde dit nummer, så sørger dit nye selskab for at få det flyttet.  

Faldende og stigende mobilabonnementspriser

Priserne på mobilabonnementer er steget, hvis vi ser på gennemsnitprisen over de seneste otte test, vi har udført. Herunder på grafen kan du se udviklingen i gennemsnitspriser. 

'mobil-pris-udvikl'

Grafen viser udviklingen i gennemsnitspriser for mobilabonnementer over de otte test, vi har udført. Priserne faldt fra sommeren 2020 til efteråret 2021, hvorefter priserne – ligesom mange andre priser i Danmark – er steget igen.

Tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur viser, at den gennemsnitlige mobile datatrafik - up- og download - pr. abonnement pr. måned er steget 33 procent fra 18 GB i første halvår 2022 til 23,9 GB i første halvår 2023.

Stigningen i pris på abonnementer er blandt andet drevet af, at der er kommet flere GB data i mange af abonnementerne. Som forbruger skal du dog være opmærksom på, om du betaler for flere GB data, end du egentlig har brug for.

Disse 5 mobilselskaber klarer sig bedst

Disse fem selskaber klarer sig generelt pænt i testene af mobilabonnementer. Punkterne bygger på observationer fra tidligere test af mobilabonnementer. Her kan du se deres fordele og ulemper ved hvert selskab.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

God råd til abonnementet

  1. Tjek dit nuværende forbrug. Du betaler måske for en masse data, du ikke har behov for. Se fx på dit forbrug over en periode på tre måneder. Så har du bedre mulighed for at finde et abonnement, der passer til dig. Du vil typisk kunne tjekke dit dataforbrug på dit teleselskabs hjemmeside.
  2. Pas på dyre pakkeløsninger. Spotify, HBO Max, Netflix, e-aviser og magasiner følger i flere tilfælde med i mobilabonnementet. Du kan spare penge ved at få tjenester med i dit mobilabonnement, men kun hvis du bruger tjenesterne i forvejen. Ellers betaler du ekstra for produkter, som du ikke har brug for. 
  3. Bor du et sted med dårligt signal, så vælg et selskab, der tilbyder wi-fi-opkald. Det gør de fleste selskaber i dag. Du skal selv være opmærksom på at slå funktionen til på din telefon. Wi-fi-opkald betyder, at du kan ringe fra mobilen ved hjælp af dit wi-fi-netværk. Så har du dårlig mobildækning nogle steder i hjemmet, får du et bedre og mere stabilt signal med wi-fi-opkald.