Se dig for, når du samler streaming og telefoni
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Læs dette, inden du vælger et mobilabonnement med streaming

Teleselskaberne lokker med streaming af musik og film, når de vil sælge dig et mobilabonnement. Det kan være en god forretning for dig, men se dig godt for.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 17. januar 2024
Kvinde med telefon

Dit mobilabonnement kan give dig adgang til meget mere end at tale i telefon, skrive sms’er og surfe på nettet. 

Flere teleselskaber tilbyder mobilabonnementer som en pakkeløsning, hvor du også abonnerer på fx Netflix, Spotify og andre streamingtjenester. Men det kan ende med, at du køber en masse tjenester, du ikke bruger. Det bliver dyrt for dig i længden. 

Pakkeløsninger er gode, hvis du bruger mange streamingtjenester, men det er vigtigt, at du kender dine behov, inden du samler alle dine streamingtjenester hos dit teleselskab. 

Kend dine udgifter til mobil og streaming 

Dit mobilabonnement handler i første omgang om taletid, data og dækning. Ekstra produkter som Netflix, magasiner og e-bøger kan virke fristende, når du køber mobilabonnement. Men husk, at du altid kan købe streamingtjenester udenom dit teleselskab. Inden, du vælger et mobilabonnement med streamingtjenester, skal du:

  • Få overblik over, hvor hvilke streamingtjenester, du har og bruger og hvor meget du betaler for det.
  • Tjek, hvad du har af mobilabonnement i dag, og hvor meget det koster dig. 

Du skal regne ud, hvor mange penge du ville bruge på streaming og mobilabonnement, hvis du købte ydelserne hver for sig. Derefter skal du sammenligne beløbet med prisen på pakkeløsningen. 

Lad dig ikke lokke af at du kan spare penge. Ofte dækker besparelserne over, at du får ekstra produkter med i handelen, som du måske ikke har behov for. 

Skifter du ofte streamingtjenester?

Streamingpakkerne kan i nogle tilfælde låse dit forbrug fast til bestemte streamingtjenester. Nogle selskaber tilbyder dog, at du selv kan vælge tjenester, men hos flere selskaber vil det også betyde, at du skal vælge et andet mobilabonnement for at få fx TV2Play i stedet for Viaplay.

Det betyder, at du i en del tilfælde ikke kan skifte mellem de forskellige streamingtjenester, alt efter hvem der har den seneste sæson af din yndlingsserie. 

Pakkeløsningen skal altså være meget billig, før det kan betale sig for dig, at du ikke kan skifte tjenester fra måned til måned. 

Får du den musik, du gerne vil høre med dit mobilabonnement? 

YouSee Musik og Telmore Musik er eksempler på teleselskabernes egne musiktjenester. De har ikke nødvendigvis det samme udvalg af musik, som du får hos Spotify eller Apple Music. 

Overvej, hvilke musiktjenester der følger med dit mobilabonnement, inden du køber, eller om du behøver at abonnere på fx Spotify, når du allerede har en musiktjeneste i dit mobilabonnement. 

Hold øje med detaljerne i din aftale 

Læs det med småt, så du ved præcis, hvad du betaler for. Hvor mange måneders streaming får du fx med i pakken? 

Det kan være, at du kun får streamingtjenesterne i en kort periode, selvom du er bundet til abonnementet i længere tid, og så er det måske ikke længere en god løsning.