Se dig for, når du samler streaming og telefoni Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Se dig for, når du vælger mobilabonnement med streaming

Teleselskaberne lokker med streaming af musik og film, når de vil sælge dig et mobilabonnement. Det kan være en god forretning for dig, men se dig godt for, før du abonnerer på en samlet pakke.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 12. december 2022
Kvinde med telefon

Dit mobilabonnement kan give dig adgang til meget mere end at tale i telefon, skrive sms’er og surfe på nettet. 

Flere teleselskaber tilbyder, at dit mobilabonnement er en pakkeløsning, hvor du også abonnere på Netflix, Spotify og andre streamingtjenester. Men det kan ende med, at du køber en masse tjenester, du ikke bruger. Det bliver dyrt for dig i længden. 

Pakkeløsninger er gode, hvis du bruger mange streamingtjenester, men det er vigtigt at du kender dine behov, inden du samler alle dine streamingtjenester hos dit teleselskab. 

Kend dine udgifter til mobil og streaming 

Før du vælger en pakkeløsning, er det vigtigt at du har styr på dine udgifter. Find ud af, hvad du betaler for mobiltelefon og streamingtjenester. 

Regn ud, hvor mange penge du ville bruge på streaming og mobilabonnement, hvis du købte ydelserne hver for sig. Sammenlign beløbet med prisen på pakkeløsningen. 

Lad dig ikke lokke af at du kan spare penge. Ofte dækker besparelserne over, at du får ekstra produkter med i handelen, som du måske ikke har behov for. 

Mobilabonnementet er vigtigst 

Dit mobilabonnement handler i første omgang om taletid, data og dækning. Ekstra produkter som Netflix, magasiner og e-bøger kan virke fristende, når du køber mobilabonnement. Men husk, at du altid kan købe streamingtjenester udenom dit teleselskab. 

Skifter du ofte streamingtjenester? 

Streamingpakkerne låser dit forbrug fast til bestemte udbydere. Det vil sige, at du ikke kan skifte mellem de forskellige streamingtjenester, alt efter hvem der har den seneste sæson af din yndlingsserie. 

Pakkeløsningen skal altså være meget billig, før det kan betale sig for dig, at du ikke kan skifte tjenester fra måned til måned. 

Teleselskaberne sælger deres egne musiktjenester 

YouSee Musik og Telmore Musik er eksempler på teleselskabernes egne musiktjenester. De har ikke nødvendigvis det samme udvalg af musik, som du får hos Spotify eller Apple Music. 

Overvej, hvilke musiktjenester der følger med dit mobilabonnement, inden du køber, eller om du behøver at abonnere på fx Spotify, når du allerede har en musiktjeneste i dit mobilabonnement. 

Læs det med småt 

Læs det med småt, så du ved præcis, hvad du betaler for. Hvor mange måneders streaming får du fx med i pakken? 

Det kan være, at du kun får streamingtjenesterne i en kort periode, selvom du er bundet til abonnementet i længere tid, og så er det måske ikke længere en god løsning.