Aktivitetsure - Disse 2 er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her er de bedste aktivitetsure

Hvilket aktivitetsur er Bedst i Test? Vi har testet aktivitetsmålere og fitnesstrackere for, om de måler præcist, er lette at bruge og har en god batterilevetid.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 16. maj 2024
Disse aktivitetsure er bedst i test - fitnesstracker og aktivitetsmåler

Et aktivitetsur er et godt redskab, hvis du gerne vil motiveres til at bevæge dig mere i hverdagen eller tracke din motion på et mere simpelt niveau. Måleren registrerer dine bevægelser og gør det muligt for dig at holde regnskab med dit aktivitetsniveau.

Test af fitnesstrackere og aktivitetsmålere

Forbrugerrådet Tænk har testet 17 aktivitetsure. Testen er udført på laboratorium, hvor vi ser på:

  • Hvor præcist aktivitetsmåleren eller fitness-trackeren måler
  • Hvad aktivitetsmåleren kan måle
  • Om den er let at bruge
  • Hvor lang batterilevetiden er

Disse mærker er testet:

Amazfit, Denver, Fitbit, Garmin, Huawei og Xiaomi

Det perfekte aktivitetsur findes ikke

Der findes ikke et aktivitetsur, der er god til det hele, det viser vores test. Skal du købe en aktivitetsmåler eller en fitnestracker, så vælg et ur, der er god til det, der er vigtigt for dig. Aktivitetsmålerne i vores test har alle forskellige styrker og svagheder, her er nogle af de overvejelser du bør have før du vælger ur og hvor du kan finde informationen i vores test:

Er pulsmåleren god til din aktivitet?

Ikke alle pulsmålere er gode. Nogle måler forkert, hvis du fx dyrker yoga, hvor pulsen ikke banker derudaf. I testen kan du se, hvor god aktivitetsmåleren måler din puls under "Aktivitetsmålinger".

Er skærmen god?

Displayet på adskillige af de testede aktivitetsmålere er vanskeligt at aflæse i kraftigt sollys, andre ridser nemt. Det giver en rigtig dårlig brugeroplevelse, hvis du træner intervaltræning eller på anden måde har brug for løbende at tjekke dit ur.

I testen kan du under "brugervenlighed" og “byggekvalitet”, se hvor god skærmen er.

Er opladningstid og batterilevetid god?

En aktivitetsmåler sidder ofte på håndleddet hele tiden. Hvis opladningstiden er for lang eller uret skal oplades for tit, får du måske ikke brugt det, som du ønsker.

I testen kan du under "batteri" læse om batterilevetid og opladningstid.

Vil du bruge aktivitetsuret som smartwatch?

Smartwatch-funktioner vinder frem blandt de mere enkle aktivitetsure. Ikke alle klarer opgaven lige godt. I testen kan du under "smartphone funktioner" se hvor godt uret klarer den opgave.

Aktivitesture som fitnestrackere og aktivitetsmålere fungerer ikke fuldt ud som smartwatches, til gengæld er smartwatches rigtig gode som for eksempel løbeure. Overvej om du hellere vil have et smartwatch.

Meget billige aktivitets er ikke pengene værd

Aktivitetsure og fitnesstrackere er forholdsvis enkle ure, som umiddelbart er nemme at producere. Derfor er det også nemt at finde billige versioner på handelsplatforme som Wish og Temu. En undersøgelse fra 2022 lavet af vores engelske søsterorganisation Witch?, viser dog at de meget billige ure ikke er pengene værd.

Disse aktivitetsure er Bedst i Test

To aktivitetsure bliver Bedst i Test. Vi tester urene løbende og efter samme testsystem, derfor er alle testresultater sammenlignelige uanset hvornår vi har testet dem.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

OBS! Smartwatches og fitnessure kan påvirke pacemakere m.m

Vær opmærksom på, at smartwatches og fitnessure, som måler fedtprocent m.m. ved hjælp af bioimpedans-sensorer, kan påvirke pacemakere og implanterbare hjertestartere (ICD). Det viser et studie, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Heart Rhytm. Vi har ikke testet for denne del. Tal med din læge, hvis du er i tvivl om du kan bruge dit træningsur.