Her er de bedste smartwatches og løbeure
Hvilket smartwatch eller løbeur skal du vælge? Vi har testet både smart- og træningsfunktionerne. Se hvilke der er Bedst i Test
Smartwatches og løbeure har i dag mange af de samme funktioner indbygget. I Forbrugerrådet Tænk tester vi dem derfor sammen, da det ikke længere giver mening at skelne imellem de to typer af ure.
Nogle ure har dog mere fokus på træningsfunktioner, mens andre er stærkest på smartfunktioner, der understøtter din telefon.
Avancerede funktioner i smarturene skal fungere
Smartwatches og løbeure får hele tiden nye og avancerede funktioner, men det nytter ikke så meget, hvis ikke målingerne er præcise og funktionerne fungerer.
Vi tester derfor urene for blandt andet:
- Registrerer de telefonopkald, sms'er og beskeder fra sociale medier?
- Hvor godt kan du styre din telefon fra uret?
- Fungerer stemmestyringen på uret?
- Hvor præcist måler uret aktiviteter som skridt, distance, højde, puls og iltmætning af blodet?
- Hvor nemt er uret at bruge i hverdagen?
- Hvor godt fungerer den app, uret bruger?
Disse smartwaches har vi testet:
Vi har testet 117 smartwatches og løbeure. Urene er fra følgende mærker:
Amazfit, Apple, CMF, Coros, Denver, Fitbit, Garmin, Google, Hama, Honor, Huawei, Ice-Watch, Mobvoi, OnePlus, Oppo, Polar, Samsung, Suunto, Withings og Xiaomi
Disse smartwatches og løbeure er bedst i test
Forbrugerrådet Tænks test viser, at der ikke er sammenhæng mellem pris og hvor godt de forskellige funktionaliteter fungerer. Tre ure opnår Bedst i Test, men der er flere mærker, der klarer sigt godt, så du kan vælge et, der passer til dit behov, fx så det passer til den type telefon du har. Derfor fremhæver vi også et ur, som et godt valg.
Vil du læse hele artiklen om Smartwatches og løbeure?
Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).
OBS! Smartwatches og fitnessure kan påvirke pacemakere m.m
Vær opmærksom på, at smartwatches og fitnessure, som måler fedtprocent m.m. ved hjælp af bioimpedans-sensorer, kan påvirke pacemakere og implanterbare hjertestartere (ICD). Det viser et nyt studie, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Heart Rhytm. Vi har ikke testet for denne del. Tal med din læge, hvis du er i tvivl om du kan bruge dit træningsur.
Tænk dig godt om, før du køber et smartwatch til dit barn
Med et smartwatch til barnet ved du altid, hvor barnet er, men husk at dit barn også har ret til privatliv, lyder det fra Børns Vilkår.
Tjek dette, før du melder dig ind i et fitnesscenter
Der er mange fitnesscentre, og de kan have vidt forskellige abonnementstyper, så hvad skal du tjekke, før du melder dig ind?
Smartwatch, aktivitetsur eller løbeur: Hvad skal du vælge?
Aktivitetsmåler, smartwatch og løbeur kan meget af det samme. Men der er forskelle, du skal være opmærksom på. Hvilket valg er det bedste for dig?