Printer - disse mærker anbefaler ejerne
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse printere anbefaler ejerne

Printerproblemer er ikke værd at bruge dit liv på. Vi har spurgt 2.415 printerejere om deres erfaringer med deres printer. Se hvilke mærker og typer, som flest anbefaler.

Foto: Getty Images · 30. november 2023
Printer printer graferud - disse mærker anbefaler ejerne

Printermarkedet er fuldstændig domineret af fire store mærker:  Brother, Canon, Epson og HP, i hvert fald hvis vi spørger deltagerne i vores brugerpanelundersøgelse. Enkelte har Samsung og Lexmark og et par andre mærker men de er ikke godt nok repræsenteret i denne undersøgelse, til at vi kan bruge deres svar.

Så hvilket mærker er flest glad for, eller er det mere typen af printer der er afgørende for hvilken printer ejerne anbefaler

Laserprinter, blækprinter eller tankprinter?

Tidligere stod valget mellem laserprinter eller blækprinter, men med udbredelsen af tankprinterne er der nu flere ting du skal tage stilling til. Den klart mest udbredte printertype er stadig blækprinter med patron. Men overraskende nok er tankprintere nu den anden mest udbredte printtyper blandt de adspurgte i vores Brugerpanel.

Det er måske ikke overraskende at blækprintere med patron er de mest udbredte, da de også ofte er de billigste i indkøb. Da vi spurgte Brugerpanelet hvad de havde betalt for deres printer og hvilken type de har, er det tydeligt at de billige blækprintere er meget populære på hjemmekontoret.

pris_vs_printer

Blækprintere med patroner er klart dem deltagerne har betalt mindst for i anskaffelse. Derefter kommer sort/hvid laserprintere, de er typisk også anskaffet for lang tid siden, hvilket gør at prisestimatet muligvis ikke er så præcist som på de andre printere.

Farve-laserprintere har deltagerne klart betalt mest for. Herefter kommer blæk-tankprinterne. Tankprinterne er typisk dyre at anskaffe, men er ofte billigere i blæk.

Skal du vælge uoriginal blæk til din printer?

Vi har spurgt ejerne om hvorvidt de køber original blækpatroner/toner eller uoriginal. 32% af de adspurgte fortæller, at de bruger uoriginal blæk til deres printer. Mange oplever, at det er uproblematisk, men nogle oplever også problemer. Det typiske problem er at printeren ikke kan genkende patronen/toneren, og derfor insisterer på, at der mangler toner.

 Nogle mærker af printere, er mere tilbøjelig til af afvise uoriginal blæk end andre.

I denne artikel ser vi på:

  • Dette printermærke får flest anbefalinger af ejerne
  • Denne printertype anbefaler ejerne
  • Dette problem er det mest udbredte blandt printere
  • Ejernes erfaring med uoriginal blæk

Dette printermærke får flest anbefalinger af ejerne

Der er ingen tvivl om hvilket printermærke, der får flest anbefalinger af ejerne. Således vil 91,9 procent af ejerne af en Brother-printer helt sikkert eller sandsynligvis anbefale deres printer til andre

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?