Skal vaskemaskinen repareres? Få overblik over dine muligheder
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Det kan ofte betale sig at reparere sin vaskemaskine

Sally Jensen · Foto: Getty Images · 31. januar 2024

Reservedele til din vaskemaskine koster ofte mindre end ti procent af en ny maskine, og mange producenter tilbyder ti års garanti på motoren. Derfor behøver du ikke nødvendigvis skille dig af med din vaskemaskine, hvis den går i stykker.

Hvis din vaskemaskine pludselig melder om en fejl, betyder det ikke nødvendigvis, at den er kaput og klar til lossepladsen. I mange tilfælde kan den faktisk fikses – enten med en reservedel, du selv kan udskifte, eller med hjælp fra en professionel reparatør. 

“Det er ikke længe siden, vi lavede en brugerundersøgelse af vaskemaskiner, hvor vi kunne se, at 30 procent af de vaskemaskiner, der bliver skrottet, fordi de ikke længere virker, faktisk godt ville kunne have været repareret ud fra ejernes vurdering. Derfor fandt vi det relevant at se på, hvor nemt eller svært det er rent faktisk at gøre det,” siger Gitte Sørensen, projektleder i Forbrugerrådet Tænk. 

Læs mere herunder

  • Reparation kan godt betale sig
  • Lovgivning om reparation
  • Garanti på motoren - det skal du tænke på
  • Her kan du få reservedele til din vaskemaskine

Reparation kan godt betale sig 

Vi har undersøgt markedet for reservedele til 16 forskellige mærker af vaskemaskiner og spurgt producenterne til, om deres kunder kan få hjælp til at fikse de problemer, der måtte opstå med maskinen. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?